Mozerellalı Kuskus Pilavı

Mozerellalı Kuskus Pilavı

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi “Yılmaz Seçim” in kaleminden özel...

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim” in kaleminden özel bir tarif olan “Mozerellalı Kuskus Pilavı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Mozerellalı Kuskus Pilavı “Şef Yılmaz Seçim”

Mozerellalı Kuskus Pilavı Kullanılacak Malzemeler
 
*     1 su bardağı kuskus

*     2 çorba kaşığı zeytinyağı

*     tuz

*     1/2 su bardağı file badem

*     1 çorba kaşığı soya sosu
*     1 kase top mozerella peyniri

*     1 avuç kıyılmış taze nane

*     1 avuç kıyılmış dereotu
*     1 avuç doğranmış taze reyhan
 
Mozerellalı Kuskus Pilavı İşlem Basamakları

Kuskusu, zeytinyağını, tuzu bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip diriliği gidene kadar haşlayın.
Ayrı bir yerde bademi kokusu çıkana kadar kavurun, sosu ekleyip ocaktan alın.
Durmadan karıştırıp kuskusa ekleyin.
Kalan malzemeleri de ekleyip harmanlayın ve servis tabağına alın. 
Ilık servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler