Şef Cihan Kıpçak; En İyi Ürünle En İyi Lezzeti Ortaya Çıkarıyoruz...

Şef Cihan Kıpçak; En İyi Ürünle En İyi Lezzeti Ortaya Çıkarıyoruz...

Bâtard, az ama öz menüsü ile kaliteye ve lezzete odaklanıyor. Cihan Kıpçak’ın şef koltuğu..

Şef Cihan Kıpçak; En İyi Ürünle En İyi Lezzeti Ortaya Çıkarıyoruz...
Bâtard, şimdilerde Bomonti’nin en gözde mekânlarından. Akıllara durgunluk veren hamburgerlerin adresi Zula’nın başarılı ekibi tarafından hayata geçirilen işletme, kısa sürede hak ettiği başarıyı yakaladı. Biz de semte yeni bir soluk getiren ve merak edilen mekânı dinlemek için işletme ortaklarından Üryan Doğmuş ile bir araya geldik.
 
Bâtard, yaklaşık üç ay önce deneyimli isimler;
Üryan Doğmuş, Cihan Kıpçak, Erdal Arğiş ve Abdi Akgül’ün ellerinde hayat buluyor. Bölgenin tam anlamıyla ihtiyacını karşılayan mekân, bistro konseptine yeni bir anlayış getiriyor. Üryan Doğmuş, mekânda yemek ve mimarin uyumuna özen gösterdiklerini belirterek, “İnsanlar son dönemlerde bütçelerini daha sıkı tutuyorlar, biz de makul fiyat mantığıyla ilerledik. 
 
Ürün maliyetleri yüksek olduğu için denge kurmak gerekiyor. Dışarı çıktığınız zaman 100 lira bütçeyle bir yemek ve bir şey içmenizden ziyade, birden fazla yiyecek ve içecek seçeneği oluşturmak için fiyatları makul tuttuk” diyor.
 
MUTFAK TARİHİMİZDEN“Her bir ürün günlük olarak üretiliyor”
Bâtard, az ama öz menüsü ile kaliteye ve lezzete odaklanıyor. Cihan Kıpçak’ın şef koltuğuna oturduğu mekânda her şey günlük hazırlanıyor. Doğmuş, birçok malzemenin merkez mutfaktan geldiğini vurgulayarak, “Menümüz 15 kalem civarı olduğu için Bâtard’da her bir ürün günlük olarak üretiliyor.
 
Bazen gün içinde tekrar hazırladığımız ürünler bile oluyor” sözlerine yer veriyor.
 
“En iyi ürünle en iyi lezzeti ortaya çıkarıyoruz”
Bâtard, dışarıdaki masa, sandalye ve mavi tenteneleriyle gelenleri adeta Avrupa sokaklarına götürüyor. Mavi, kahverengi ve beyazın uyumu insanı bir anda kendine çeken bistro, açık mutfağı, iç dekorasyonu ve sıcak atmosferi ile insanı sarıp sarmalıyor. Dönüşlerin çok pozitif olduğunu dile getiren Üryan Doğmuş, sözlerini şöyle sürdürüyor:
 
Geleneksel yemeklere kendi yorumumuzu kattık. Etli fasulye, kuzu omuz, dana kaburga ve crocante profiterol en beğenilen lezzetlerimizden. Her lezzetimizi aynı itina ile hazırlıyor en iyi ürünle en iyi lezzeti ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.”
 
Sokak çocuğu anlamına gelen Bâtard, sabah bir kahve molasına ev sahipliği yaparken akşam ise bir kokteyl keyfine de ortak oluyor. Üryan Doğmuş, son olarak Bâtard özelinde şimdilik bir şube ile devam edeceklerini belirtiyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler