Modern Türk Mutfağı ve Çağdaş Türk Mutfağı Ne Demektir?

Modern Türk Mutfağı ve Çağdaş Türk Mutfağı Ne Demektir?

Modern Türk Mutfağı ve Çağdaş Türk Mutfağına birkaç örnek verecek olursak; Ispanak yatağında kuzu tandır, meşe ateşinde tütsülenmiş bıldırcın, Nefis ve Lezzetli Yemeklerde Mikro Filizler..

Modern Türk Mutfağı ve Çağdaş Türk Mutfağı Ne Demektir?
Modern Türk Mutfağı ve Çağdaş Türk Mutfağı kavramı ise en fazla 20-25 seneye varan ve sunum tarzı ve birazda füzyon mutfağının etkileşimlerinden oluşan bir kavramdır. Modern, Çağdaş ve füzyon kelimeleri birbirini tamamlayan kavramlar bakımından güncellenerek şekil, lezzet ve sunum itibari ile gündeme taşınan bir kavramdır. Her üç kavramın kurallarını ilgili ürünü yapan şef koyar. Tamamen bir hayalden, düşünceden ve bilgi birikiminden ortaya çıkacak yemeğinin sunumunu ve tadının özelliklerini şefin bilgi ve tecrübesine bağlıdır. Örneğin; Mevcut bir imam bayıldı şeklimiz var.
 
Lakin bir şefimiz çıkar ve patlıcanı ortadan ikiye bölüp içini kabak gibi boşaltıp dik şekilde doldurup sunar. Burada herhangi bir orijinal tarif söz konusu değildir. Sunum tabağı Modern Türk Mutfağında adeta bir ressamın yağlıboya tablosu gibi hem tadı hem de şekli itibari ile şefi yansıtmaktadır. Mutfağımızın değerlerini korumak amacı ile diyebilirim ki ortaya çıkacak yeni ürünün ismi asla esinlenen isim olamaz… O farklı bir yemek olduğu gibi ismi de farklı olmalıdır. Muhtemelen ismini de yemeği yapan şef koyar ve o yemek artık onun yemeğidir.
 
Modern Türk Mutfağı ve Çağdaş Türk Mutfağına birkaç örnek verecek olursak; 
Ispanak yatağında kuzu tandır, meşe ateşinde tütsülenmiş bıldırcın, keçi peynirli közlenmiş patlıcan çorbası, kızılcık tarhanası kullanılarak panelenmiş levrek, kanlıca mantarı ile yoğrulmuş dil balığı köftesi, dut pekmezi ile yapılmış höşmerim, sıcak humusun üzerinde taskebabı, ördek eti ve çam mantarından yapılmış köftenin enginar püresi ile servis edilmesi…. Ama tabi bir de ürünlerin sunum tarzı çok önemlidir.  Nefis ve Lezzetli Yemeklerde Mikro Filizleri 'de unutmamak gerekir.
 
Modern Türk Mutfağı ve Çağdaş Türk Mutfağında hem yemeği oluşturan ürünler hem de yemeğin sunumu özel olmak zorundadır. İkisinden birinin yetersizliği ürünü negatif duruma sürükleyebilir. Burada yine bu iki kavram mecburen füzyon mutfağı kavramı ile de bütünleşmek zorunda olduğu görülmektedir.
 
Bölüm-04 -Devam Edecek...
 
Camiamıza Saygılarımla
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
 
Yazının Daha Detaylı Bir Şekilde Tamamını Okumak İçin Aşağıdaki Linkleri TIKLAYINIZ…
 
 
Aşağıdaki kısa videolarda Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı Ve Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı ve Türk Mutfağından birçok önemli bilgi ve dipnotları bulabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve çoğalır…
 
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Yemeklerinizi "Dekora" Boğmayın...
 
Yağdan Ve Şekerden Heykeller Fransız Mutfağından Önce Osmanlı Saray Mutfağında Vardı

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Adanalı USTA
    9/1/2019

    Ustam takibinizdeyiz. Faceboktada takip ediyorum sizi.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler