• Şef Esra Acar; Mevsimlerden Gelen Ürünlerden İlham Alıyorum...

    Şef Esra Acar; Mevsimlerden Gelen Ürünlerden İlham Alıyorum...

  • Şef Esra Acar; Mevsimlerden Gelen Ürünlerden İlham Alıyorum...

    Şef Esra Acar; Mevsimlerden Gelen Ürünlerden İlham Alıyorum...


Şef Esra Acar; Mevsimlerden Gelen Ürünlerden İlham Alıyorum...

Soğuk balık tabağımızı her gelen misafirimize ikram etmek istiyorum. Tarama, tuzlama yaptık. Onun yanı sıra uskumru nun turşusunu yapıyoruz...

Şef Esra Acar; Mevsimlerden Gelen Ürünlerden İlham Alıyorum...
Boğaziçi’nin ikonik manzarasıyla misafirlerini buluşturan mekân, yeni nesil şehir yaşam tarzına uyumlu dokunuşlarla konseptini güncelliyor. İçini İstanbul’un kabına sığmayan yaşam enerjisiyle dolduran Feriye’yi yeni Executive Şefi Esra Acar Koç...
 
Feriye, yeni konsepti ile gastronominin, sanatın, kültürün, eğlencenin ve yeni nesil eğitimin içinde olduğu bambaşka bir dünyaya kapılarını açıyor. Menülerde tam anlamıyla mevsimsel çalışan mekânın mutfağında inovatif lezzetlere yorumunu katan başarılı şef Esra Acar Koç bulunuyor. Koç, Feriye’de hem lezzet hem de dekorasyon anlamında birçok değişiklik yapıldığını ifade ediyor. 
 
“Mart ayından bu yana Feriye’nin mutfağındayım”
Esra Acar Koç, Boğaziçi Turizm İşletmeciliği mezunu. İlk stajını Çırağan Kempinski’nin mutfak bölümünde yapan başarılı şef, çalıştığı insanlar konusunda şanslı olduğunu dile getirerek, “Çırağan’da bulunduğum dönemler çok eğlenceli geçti. Ritz Carlton’da ise stajımı satış bölümünde yaptım.
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDAArdından Marmaris’te çalıştım ve aşçılık eğitimi almak için Cape Town’a gittim. Geri döndüğümde birkaç restoran ve otelde çalıştıktan sonra Gram’ın açılışında bulundum. 7 sene boyunca çalıştığım Gram’ı Didem Şenol ile beraber 1 şubeden 5 şubeye çıkardık. Mart ayından bu yana ise Feriye’nin mutfağındayım” diyor. 
 
“Menülerde tam anlamıyla mevsimsel çalışıyoruz”
Birçok konsepti bir arada sunan mekân, adeta herkesin gelip nefes alabileceği bir ortam sunuyor. Tabaklarından masa örtülerine kadar birçok değişikliğe gittiklerini ifade eden Koç, “Feriye’yi özel günlerde tercih edilen mekân olmaktan çıkarıp insanların ne zaman isterse gelebileceği bir yer haline getirmek istedik.
 
Misafirlerimiz bu değişikliği hissetti. Öte yandan menülerde tam anlamıyla mevsimsel çalışıyoruz, her ürünü taze kullanıyoruz” ifadelerini kullanıyor. 
 
 
“İnsanların keyif alabileceği bir alan oluşturduk”
Feriye, ürünlerini mevsimsel olarak pazardan takip etmeye özen gösteriyor. Üreticilerle de iş birliği halinde olan marka, örneğin yumurtalarını Bolu’dan, eriştelerini ise Denizli’den getiriyor. İthal ürün kullanmamaya özen gösterdiklerini ifade eden başarılı şef, “Feriye’de konsepti bir bütün olarak düşünebiliriz.
 
Güzel kahve içebileceğiniz, aynı zamanda yemek yiyebileceğiniz bir yer. İnsanların her saat diliminde gelip keyif alabileceği bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Pazar günleri açık hava sinema günleri düzenliyoruz. 12 kişilik workshop alanımız var. Sadece kendimiz değil misafirlerimizle de bir şeyler yapmak istiyoruz. Eylül ayında şef günlerine de başlayacağız” açıklamalarında bulunuyor. 
 
“Mevsimlerden gelen ürünlerden ilham alıyorum”
Esra Acar Koç, mutfağa sonradan yöneliyor. “Mevsimler bana iyi geliyor” diyen başarılı isim, “Mevsimlerden gelen ürünlerden ilham alıyorum. Doğa ne veriyorsa onlarla bir şeyler yapmayı çok seviyorum. Soğuk balık tabağımızı her gelen misafirimize ikram etmek istiyorum. Tarama, tuzlama yaptık.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Onun yanı sıra uskumrunun turşusunu yapıyoruz. Paleo ekmeğini kendimiz yapıyoruz. Semizotlu fırın bamya salatamız da oldukça güzel oluyor, nar ekşi ile servis ediyoruz ve sevilen bir ürünümüz. Başlangıç için kanal karides fasulyemiz var. Feriye’ye gelen her zevkten insanı olabildiğince mutlu ağırlamak istiyoruz. Midyeli pilavlar, kuzu sırtı, kuzu kol, kuzu pirzola da sevilen ürünlerimiz arasında” diyor. 
 
“Türk gastronomisi iyi bir yöne doğru gidiyor”
Türk gastronomisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Koç sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Türk gastronomisi biraz geriden geliyor ama iyi bir yöne doğru gidiyor. Bu bir geçiş süreci fakat biraz zaman alacak. Tabii burada biraz tüketicilere de iş düşüyor, bu anlamda insanların dışarıda iyi yemek yemeyi talep etmesi de çok önemli.” 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler