• Guinnes Baklava Rekoru Hakkında Taşpakon'dan Açıklama Geldi...

    Guinnes Baklava Rekoru Hakkında Taşpakon'dan Açıklama Geldi...

  • Guinnes Baklava Rekoru Hakkında Taşpakon'dan Açıklama Geldi...

    Guinnes Baklava Rekoru Hakkında Taşpakon'dan Açıklama Geldi...


Guinnes Baklava Rekoru Hakkında Taşpakon'dan Açıklama Geldi...

"Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi" haberine cevaben İlgili “Taşpakonun” yazılı açıklamasını “noktasına yada virgülüne..

Türk Aşçı Haberleri Olarak kâr amacı gütmeyen, aşçılık camiamıza sosyal bir hizmet anlayışı ile yayın ilkelerimiz gereği Türk Mutfak kültürünü ve Türk Mutfağını çalışmalarında öncelikte tutarak bireysel ve  kurumsal olarak yaşatan ya da yaşatmaya çalışan camiamızın tüm fertlerinin ve kurumlarının medyadaki sesi ve soluğu olmayı kendimize görev bildik.
 
Sn. Mahmut Dolmacının kaleminden "Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi" haberine cevaben İlgili “Taşpakonun”  yazılı açıklamasını “noktasına yada virgülüne dahi dokunmadığımız haliyle” aşağıda kamuoyu ile paylaşıyoruz...
 
Guinnes Baklava Rekoru Hakkında Taşpakon'dan Açıklama Geldi...
Geçtiğimiz aylarda yönetim kurulumuzdan bir üyemizin istifasından sonra Konfederasyonumuza kasıtlı olarak zarar vermek maksadıyla başlatılan, sosyal medya ve bir kısım sözde internet haber sitelerinde hayal mahsulü bilgilerle, iftiralarla yürütülmek istenilen kirli kampanyaya karşı kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
 
Tüm Kamuoyunun bildiği üzere 22 Mart 2018 tarihinde Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’nde tek tepside pişirilen 513 kilogramlık baklava ile Guinness dünya rekoru elde edilmiştir. Rekorun kırılması için toplam 13 usta görev almış, baklava yapımı için hazırlıklara 22 Mart sabah saat 5.20 de başlanmış, baklava 22 Mart saat 11.00 de, rekor için özel hazırlanan fırında 1 saat 40 dakika boyunca pişirilmiştir. Baklava için özel hazırlanan fırın ve fırın tepsisi 7 metre uzunluğunda ve 2.5 metre genişliğindedir. Baklava piştikten sonra söz konusu organizasyonda bulunan kişilere dağıtılmış, rekor için gereken bütün hazırlıklar 2 gıda mühendisinin onayını alarak gerçekleşmiştir. Aynı zamanda Guinness Türkiye hakeminin yapılan her şeyi görebilmesi için her dakika kamera kaydına alınmıştır. Yapılan her şeyin hijyen kurallarına ve Guinness’in kurallarına uygun olduğunu göstermek için Youtube’dan canlı yayın gerçekleştirilmiştir. 
 
Dünyanın en büyük baklava rekorunu kırmak için Tuader, Mado, Taşpakon, Kristal Endüstriyel, Ankara Valiliği ve Gazi Üniversitesi iş birliği yapmış, Bahsi geçen rekor, Guinness tarafından müracaatçı olan KONFEDERASYONUMUZ, MADO VE ANKARA VALİLİĞİ adına tescil edilmiştir.
 
Yukarıda kısaca anlatılan süreçten de anlaşılacağı üzere öncelikle kirli kampanyayı başlatanların bahsi geçen rekorun bir kişi tarafından kırıldığını iddia etmeleri kötü niyetlerinin en belirgin dışa vurumlarıdır.
Böyle bir iddia rekorun kırılması için harcanan emeğe, rekoru kırılmasında çaba harcayan tüm ustalarımıza en basit deyimiyle saygısızlık, rekorun kırılmasında işbirliği yapan, rekor fikrini geliştirip gerçekleştiren kurum ve kuruluşları ise yok saymak, töhmet altında bırakmaktır. Rekor fikri, Guinnes tarafından müracaatçı olan ve adlarına tescili yapılan kurum ve kuruluşlara ait olup hiçbir şahsa tek başına ait değildir. 
 
Bundan daha kirli olan kara iddia ise ana prensibi rekor tescil etmek olan ve para yardımı, ödül gibi ödemeler yapmayan Guinnes’ten para alındığı ve birilerine peşkeş çekildiğine yönelik iddialar olup bu hususta gerek bu iddiaları pervasızca beyan edenler gerekse söz konusu beyanların doğruluğunu dahi araştırmadan mesleğimizle ilgili haberler verdiğini iddia eden sözde haber sitelerine ve sosyal medya gruplarına karşı tüm yasal girişimlerin tereddütsüz bir şekilde başlatılacağını bildirmek isteriz.
 
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Türkiye’de aşçılık ve pastacılık sanatının, aşçısının ve pastacısının, gelişmesine katkı sağlamak, ülke mutfağımıza ve yöresel mutfaklarımıza ait değerleri günümüz yaşam standartlarına uygun bir hale getirip koruma altına almak, bu konuda farkındalık oluşturup tüketiminin artmasına katkı sağlamak, ülkemizdeki aşçılar ve pastacılar arasında mesleki ve sosyal dayanışmayı artırmak, hizmet konuları doğrultusunda çalışmalar yapmakta ve yapmaya devam etmektedir. Eş anlatımla Konfederasyonumuz lafla, sosyal medya ile değil sahada milli değerlere sahip çıkmakta, bu değerleri korumaktadır. 
 
Önemle belirtelim ki, Konfederasyonumuz tarafından bugüne kadar kimsenin emeğine saygısızlık yapılmadığı gibi gerek Konfederasyonumuza gerek üyelerimize gerekse emeğimize gerekse işbirliği yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlara da saygısızlık yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. 
 
Konfederasyonumuzu, Mado ve Ankara Valiliği’ni töhmet altında bırakmaya, zarar vermeye yönelik hayal mahsulü beyan ve iddialar ile kamuoyu yaratma çabalarını şaşkınlıkla karşılıyor ve başarılı çalışmalar yapanları haksız ve yalan iddialarla yıpratma pratiğinin bir örneğini daha yaşıyoruz. Mesleğimize sözde hizmet ettiğini söyleyerek aslında mesleğimize en büyük zararları vermiş olanlara, bu kara kampanyayı yürütenlere ve bilmeden fikri olan destekçilerine Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğunu, hiç kimsenin, hiçbir kurumun şahsi egolar, kötü niyetler için karalanamayacağını, töhmet altında bırakılamayacağını bir kez daha ispat edeceğiz. 
 
Sonuç olarak hiç bir spekülasyon ya da dezenformasyonun Konfederasyonumuza zarar veremeyeceği, meslek mensuplarımızı bölemeyeceği ve Konfederasyonumuza bağlı Federasyonlarımızı ve Derneklerimizi yıpratamayacağı, buna karşı yürütülmek istenilen "haksızlık ve ahlaksızlıklara" karşı mücadelemizin her platformda süreceği gönülden ve karşılıksız çalışan aşçıların ve pastacıların birbirleri ile buluştuğu Türkiye’nin ve Dünya’nın konusunda en büyük mesleki STK’sı ve tek Konfederasyonu TAŞPAKON’un koyduğu hedeflerde ve amaçlarda sapmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceği ise tartışılmazdır.
 
Saygılarımızla
Taşpakon Yönetim Kurulu
 
İlgili Haber İçeriğinde İsmi Geçenlere Türk Aşçı Haberlerinin Önemli Notudur;
Web sitemizin yayın ilkeleri gereği ilgili haberde ismi geçen kişi ya da kurumların söz konusu iddialara cevap hakları  bulunmaktadır. İlgili  cevap haklarını kullanmak istemeleri durumunda [email protected] @-mail adresine yazılı açıklamalarını dijital imzalı resmi mail hesaplarından gönderebileceklerini özellikle belirtmek isteriz...
 
Konu hakkında yapılan iddiayı da muhatapların cevabını da “noktasına yada virgülüne dahi dokunmadan” kamu oyu ile paylaşmak bizim görevimizdir. Takdir camianın'dır. 
 
Bu açıklamaya vesile olan yazıya aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz..
Mahmut Dolmacı nın kendi "deyimi" ile Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Selamettin kurt
    8/30/2019

    Şimdi çocuklar bile inamaz bu yazıya tebrik ederim konfederasyon rol çok güzel Şimdi bu fikri kim verdi fikir babası kim mado mu güldürme başkan Sen ilk önce aşçısın bunu hele bil isterim Benim bir sözüm var Arafat'a şeytan aramaya gideceğine mutfağa gel hacım İsmi bile geçmeyen 15 usta nerede ve bunlar kim Bu baklava rekorunu mado çalışanları ile valilik çalışanları mı yaptı Ayıp vallahi ayıp billahi ayıp

  • Yorumlayan: Pınar soydar
    8/30/2019

    Elbette sponsorlar olucak rekoru kıran sn cefh Mahmut DOLMACI dır buda unutulmayacak

  • Yorumlayan: yaren tuken
    8/30/2019

    taspakonun.hakli.oldugu.konular.var.ama ustanin.ismi.hicbir.yerde,gecmiyor.ona.sasirdim.simdi:(

  • Yorumlayan: ihsan
    8/30/2019

    Hem de adiliğin daniskası. Adama bir plaket bile vermemişler birde halen konuşmaya çalışıyor ezikler.

  • Yorumlayan: Eyüp Ölmez
    8/30/2019

    Ne kadar adice ve basitçe yapılan bir kamuoyu açıklaması tek kelime ile yazıklar olsun bu yazıyı derleyene ayıp ayıp bu organizasyona menfaat düşünmeden bakan tek kişi Mahmut dolmacıdır u lan sorarım size sorun sözde protokol yaptığınız tüm okulların hademesinden müdürüne kadar sorun Taşpakon ve baklava denince akla kim geliyor Mahmut dolmacımı yoksa diyer saydığınız paydaşlarınızmı altın yumurtlayan tavuğu kestiniz enayiliğinize doymayın

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler