Mezopotamya Anadolu 'nun Kadim Şehri Mardin mutfağı

Mezopotamya Anadolu 'nun Kadim Şehri Mardin mutfağı

Mardin mutfağının kendine has Derik zeytinyağı vardır. Halhalı küçük yağlı yeşil zeytini vardır. Mezopotamya Anadolu tarih mutfakların da kullanılan yağlar. Eritilmiş kuyruk yağı..

Mezopotamya Anadolu 'nun Kadim Şehri Mardin mutfağı
Mezopotamya Anadolu 'nun kadim şehri Mardin mutfağı, Gaziantep mutfağı, Şanlıurfa mutfağı, Hatay mutfağı, Diyarbakır mutfağı gibi mutfak tarihçeleri Halep mutfağına dayanmaktadır.
 
Lakin Antep mutfağı, Urfa mutfağı, Diyarbakır mutfağı ve Hatay mutfağı biraz daha acı ve yoğun baharatlar ile benimsemişlerdir. 
 
Ama Mardin mutfağını özel kılan harika ve taze baharatlardan geliyor. Mardin mutfağında acı ve isot yoktur. Tarihçesinde daha yenibahar kişniş, anason, beş türlü reyhan, mercan köşk ak biber, karabiber, kimyon, Taze zahter, tarhun otu, zencefil, kakule, zerdeçal, sumak, keçiboynuzu, tarçın Başlıca baharatlardır. 
 
Mardin mutfağının kendine has Derik zeytinyağı vardır. Halhalı küçük yağlı yeşil zeytini vardır. Mezopotamya Anadolu tarih mutfakların da kullanılan yağlar. Eritilmiş kuyruk yağı, Sade yağ ve zeytin yağı kullanılmıştır. Mardin’in kendine has peynir haritası vardır. Kendine has “mazruna” üzümünden yapılmış pekmez vardır. Hala günümüzde Süryani ev yapımı şarabı da mevcuttur. 
 
Şef Ahmet Hocaoğlu
Camiamıza saygılarımla


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Süleyman Adin
    10/5/2019

    Mezepotamya mutfağına gosterdigin ilgi alâka ve çabaya sonsuz şükranlarımı sunarım başarıların devamını dilerim şefim tebrik ederim dizi

  • Yorumlayan: Kader YILMAZ
    10/5/2019

    TESEKKUR.EDERIZ.AHMET.SEFIM. TEBRIKLERRR

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler