Şef İsmail Karataş: Türkiye’nin Yemek Kültürü Fransa’dan Üstündür...

Şef İsmail Karataş: Türkiye’nin Yemek Kültürü Fransa’dan Üstündür...

Türkiye’nin yemek kültürü Fransa’dan üstündür. Ancak Türk mutfağını dünyaya tanıtmada geri kalıyoruz. Türk mutfağını bir kez tadan...

Şef İsmail Karataş: Türkiye’nin Yemek Kültürü Fransa’dan Üstündür
Türk mutfağının lezzeti, turizmde bir sonraki yılın erken rezervasyonu olarak geri donüyor dedi. Otellerde cuma günleri yabancı turistler için düzenlenen 'Türk Geceleri'nde sunulan Türkiye’nin 81 ilinin özel lezzetleri Türk mutfak kültürünü tanıtıyor. 
 
Manavgat'ta konaklama tesislerinin cuma günleri davulla zurna ile açtıkları Türk Gecesi’nde yöresel halk oyunları, yöresel türküler söyleniyor. Bir yiyenin tadına doyamadığı Türk mutfağını tanıtmak üzere kurulan sofralar ise turistlere ülkemizin tüm lezzetlerini tatma fırsatı veriyor.
 
Lezzet Turu Yaptırıyoruz
MAD Başkanı İsmail Karataş, Türk gecelerinin, yabancı turistlere Türk mutfağını tanıtmak için fırsat oluşturduğunu belirterek “Hazırladımız yemeklere çok özen gösteriyoruz. Türk gecelerinde ise bol çeşitle gelen turistlerin Türkiye’nin her bölgesinin lezzetlerini tattırak lezzet turu yaptırıyoruz ” dedi.
 
Türkiye’nin Yemek Kültürü Fransa’dan Üstündür
Son yıllarda gastronomi turizminin öne çıktığını ve sürdürülebilir turizmin temelini damak tadının oluşturduğunu anlatan Karataş, şunları anlattı: “Yemek kültüründe dünyada lider ülke Fransa’dır. Türkiye’nin yemek kültürü Fransa’dan üstündür. Ancak Türk mutfağını dünyaya tanıtmada geri kalıyoruz.
 
Türk Mutfağının Lezzeti, Sonraki Yılın Erken Rezervasyonu
Fransızlar bu konuda dünyada kendilerini daha ön plana çıkarmışlar. Hatta dünyanın değişik ülkelerinden özel uçağına atlayıp, Paris'te Lion'nda Strazburg'ta bir restoranda yeni tadını duyduğu yemeğin tadına bakmaya gidenler oluyor. 
 
Türk gecelerinde lezzetlerimizi tadanlar bizi kutluyor. Türk mutfağını bir kez tadan turistler tadını unutmuyor. Türk mutfağının lezzeti, turizmde bir sonraki yılın erken rezervasyonu olarak geri dönüyor” dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler