Dünya Gastronomisi Türk mutfağı İle Zenginleşecek

Dünya Gastronomisi Türk mutfağı İle Zenginleşecek

Türk mutfağı ve değerlerinin daimiyetini sağlamak amacıyla kurulan gastronomi keşif platformu, dünyaca ünlü şefleri ağırlayarak Türk mutfağı ile dünya mutfakları arasında bir...

Dünya Gastronomisi Türk mutfağı İle Zenginleşecek 
Türk ve dünya mutfağı arasında köprü kuruyor... Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okullarından Basque Culinary Center’dan Luis Arrufat ve Alfredo Taboada, Türkiye’nin gastronomi keşif platformu  davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. İspanyol şefler, Türk şeflere ileri mutfak teknikleri ve yenilikçi tarifler konusunda eğitim verdi. Şefler, sıra dışı malzemeler ve çağdaş teknikler kullanılan yepyeni tarifleri deneyimleme fırsatı buldu.
 
Türk mutfağı ve değerlerinin daimiyetini sağlamak amacıyla Türkiye tarafından kurulan gastronomi keşif platformu, dünyaca ünlü şefleri ağırlayarak Türk mutfağı ile dünya mutfakları arasında bir köprü kurmayı hedefliyor.
 
Michelin yıldızlı şefler
Basque Culinary Center’da masterlar ve kurslar departmanının şefi olarak görev yapan Luis Arrufat, 18 yıldır bu mesleği yapıyor. Basque Culinary Center’da özellikle teknik, yaratıcılık ve ürünlerle ilgili eğitmenlik yapan Alfredo Taboada ise 20 senelik şef. Kariyeri boyunca hep Michelin yıldızları restoranlarda çalışan Luis, Ferran Adria ile 6 sene El Bulli’de çalışmayı en büyük başarılarından biri olarak görüyor.
 
Alfredo ise Londra’da yaşadığı dönemde İspanyol bir restoranının sorumluluğunu alıyor ve bu restoranla bir Michelin yıldızı kazanıyor. Aynı zamanda bu restoran İngiltere’nin en iyi İspanyol restoranı ödülünün de sahibi oluyor.
 
Şefler, Basque Culinary Center’da gastronomiyi her alanda güçlendirmeyi ana amaçları olarak tanımlıyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla gastronomi dünyasının daha da gelişmesi için çalışıyorlar. Öğrencilere de öğrettikleri bu oluyor. Onları girişimci olarak görüyor ve kendi yerlerini açma konusunda da destekliyorlar.
 
Alfredo eğitim süreciyle ilgili olarak bir tabağın sadece mutfakta, yalnızca bir yemekle bitmediğini; öğrencilere ona dokunmayı, onu sunmayı ve onu yemeyi de öğrettiklerini anlatıyor. Yemeğin baştan sonra bir hikaye, yolculuk olduğunu söylüyor.
 
Baklava ve barbun öne çıkan Türk lezzetleri oldu
İki farklı kültür olan ama ikisi de Akdeniz coğrafyasında bulunan bu iki ülkenin mutfağında benzerlikler olduğunu vurgulayan Luis ve Alfredo, Türk yemek kültürünün sahip olduğu gastronomi ürünlerine, çeşitliliğine çok şaşırdıklarını da söylüyor. Baklava ve barbun iki şefin de tadıp, hayran kaldıkları lezzetler arasında yer alıyor.
 
kültürlerarası köprü kurma misyonuna devam etmeli
Türk gastronomisini bir adım ileriye taşımak için önemli bir attığı adım attığını söyleyen Luis, bütün aşçılar, bütün şefler, profesyonellerin beraber çalışmasının çok önemli olduğunu, gastronomi dünyasının bu şekilde zenginleşeceğini belirtiyor. Alfredo ise bu yolda devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Bunun sonuçlarının hemen olmasa bile 2-3 jenerasyon sonrasında alınacağını sözlerine ekliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler