Sütlü İncir Tatlısı Tarifi

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi

Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde...

Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Sütlü İncir Tatlısı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Mutfak tarihimizden Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM"
 

Sütlü İncir Tatlısı Kullanılacak Malzemeler

*     1 litre süt

*     75 gr tereyağı

*     10 kuru incir

*     1 kahve fincanı buğday nişastası

*     3 kahve fincanı toz şeker

*     Antep fıstığı
 

Sütlü İncir Tatlısı İşlem Basamakları

İncirleri yıkayıp iyi doğrayın ve 1 su bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin.

Sütü bir tencereye alarak nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde tereyeğını ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Şeker ve incirleri de ekleyerek bir 5 dakika daha pişirin.

Servis kâselerine alarak üzerini Antep fıstığı ile süsleyin.
 
Sütlü İncir Tatlısı Not: 
Bazı yerlerde tatlı bazı yerlerde meze olarak geçer.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler