Beyti Tarifi

Beyti Tarifi

1945 yılında İstanbulda açılan bir işletmenin buluşu olan ve Türk mutfağının en önemli yemeklerinden bir haline gelen "Beyti" günümüzde esnaf lokantalarının hemen hemen hepsinde yapılmaya devam...

Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Beyti Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz.
 
1945 yılında İstanbulda açılan bir işletmenin buluşu olan ve Türk mutfağının en önemli yemeklerinden bir haline gelen "Beyti" günümüzde esnaf lokantalarının hemen hemen hepsinde yapılmaya devam ediyor. İnsanlar her zaman hikayesi olan yemekleri sevmiştir bunlardan biri de Beytidir. 
 
Yemek Beyti GÜLER beyden ismini almaktadır. Babası ile açtıları işletmenin zaman içinde tanınması ile tüm dünya beytiyi tanıyor. Ülkemizde ise o kadar çok seviliyorki her yörede farklı bir beyti tarifi bulunuyor. bugün bendende lezzetli bir ev tarifi gelsin. herkese afiyetler olsun.
 
Beyti Tarifi;
Beyti Kullanılacak Malzemeler;
 
Beyti Köftesi İçin;
*     350 Gr Kıyma
*     1 Adet Yumurta
*     1 Kase Ekmek İçi (Islatılmış)
*     1 Adet Orta Boy Soğan
*     3 Diş Sarımsak
*     1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     Yarım Demet Maydanoz
*     Kırmızıbiber, Karabiber
*     Kimyon, Tuz
 
Beyti Sarmak İçin;
*     4 Adet Lavaş
 
Beyti Sosu İçin;
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     Su, 
*     Tuz
 
Beyti İşlem Basamakları;
Köfte malzemelerini derin bir kaba alarak yoğurun ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
 
Yağlı pişirme kağıdını fırın tepsisine serip, dinlenen harçtan uzun köfteler yapıp tepsiye dizin. 
 
Önceden ısıtılmış yaklaşık 200 derecedeki fırına verin.
 
Köfteler pişerken lavaşları tavada kısık ateşte ısıtın. 
Diğer taraftan tereyağı tavaya alın, köpüğü gitmeye yakın salçayı ekleyin ve iyice kavurun.
 
Tuz ve suyunu eklenerek biraz daha pişirin. 
Köfteler piştikten sonra lavaşa dizin ve rulo yaparak katlayın. 
Ardından ince dilimler halinde kesin. 
Son olarak sosu üzerine gezdirin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Kebab tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler