Geleceğin Türk Mutfağı Şeflerinden Umutluyuz...

Geleceğin Türk Mutfağı Şeflerinden Umutluyuz...

Daha önce de Aşçılık Eğitimi verilen Aşçılık Liselerinde ulusal ve uluslararası gastronomi yemek yarışmalarında önemli başarılar elde ederek adından söz ettiren Sakarya Uygula...

Geleceğin Türk Mutfağı Şeflerinden Umutluyuz...
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi, Mutfak Sanatları ve Gastronomi alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, “17’nci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 'nde üniversiteler arasında 3’üncü oldu.
 
Daha önce de Aşçılık Eğitimleri verilen Aşçılık Liselerinde ulusal ve uluslararası gastronomi yemek yarışmalarında önemli başarılar elde ederek adından söz ettiren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, 17'nci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde farklı kategorilerde 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanma başarısını gösterdi. 
 
Aşçılık Üniversitelerinde Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması'nda Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2'nci Sınıf öğrencileri İrem Karahan, Feyza Gedik ve Ahmet Can Göksun Gümüş Madalya kazanırken, Üniversite Düzeyi Makarna Yarışması'nda Sibel Elmalı, Üniversite Düzeyi Okulları Restoran Tatlı Tabağı Yarışması'nda da Dilan Şeref Bronz Madalya kazandı. 
 
Araştırma Görevlisi Mustafa İnanç Kapucuoğlu koçluğunda yarışmaya hazırlanan SUBÜ öğrencileri, farklı kategorilerde elde edilen toplam derecenin ardından tüm üniversiteler arasında 3'üncülük kupasını aldı.
 
Öğrencilerinin başarıları ile gurur duyduklarını dile getiren SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, “Mesleki becerileri artan, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte öğrenci yetiştirmeye devam ediyoruz. 
 
Önemli bir turizm alanı olan Gastronomide de peşi sıra ödüller alıyoruz. Fakültemizdeki Aşçılık Okullarında mutfak ihtiyacının tamamlanmasıyla birlikte daha verimli çalışmalarla başarılarımızı artıracağız. Ayniz zamanda Aşçılık mesleğine Emek veren hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler