Muğla Gastronomi Aşçılar Derneği Etkinliklerine Devam Ediyor...

Muğla Gastronomi Aşçılar Derneği Etkinliklerine Devam Ediyor...

Yöresel Karadeniz mutfağına bazı dokunuşlarla oluşturdu -ğumuz menümüzde neler yoktu ki? Deniz Ürünlü Karalahana Çorbası, Hamsi Köftesi, Hamsili Pilav, Kalamar Dolması..

Muğla Gastronomi Aşçılar Derneği Etkinliklerine Devam Ediyor...
TAH - Ahmet Kalaycı
 
Muğla Gastronomi Aşçılar Derneği olarak 2020 yılı etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz.
 
Bugün Bodrum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, “Aşçılık” bölümü öğrencileriyle, okulda düzenlenen Kariyer Günleri’nde bir araya geldik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz “Yöresel Deniz Ürünleri” workshopunda öğrencilerimizle birlikte, eğitim, öğretim ve neşe dolu dakikalar geçirdik.
 
Yöresel Karadeniz mutfağına bazı dokunuşlarla oluşturduğumuz menümüzde neler yoktu ki?
 
Deniz Ürünlü Karalahana Çorbası, Hamsi Köftesi, Hamsili Pilav, Kalamar Dolması, Ahtapot Izgara, bugün öğrencilerimize hem anlatarak hem de uygulamalı yaptığımız lezzetler arasındaydı. 
 
Etkinliğimize katılan dernek başkanımız Şef Taner Kökten, meslekte 52. yılını dolduran duayen şefimiz Seyfi Ali Erşahin, Şef Cuma Aykut, Şef Ali Erdoğan, Şef Didem Baydar, Şef Orhan Daharoğlu, Şef Adnan Şentürk’e ve adımıza düzenlenen katılım ve teşekkür belgelerimiz için de Bodrum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yönetimine ayrıca teşekkürü bir borç biliriz. 
 
Bünyemizde bulunan gerek duayen şefler, gerek mesleğe yıllarını vermiş, mesleğin her branşından şeflerimizle, MUGASDER ailesi olarak, Türk Mutfağı’nın gelişmesi ve dünya mutfakları arasında hakettiği yere kavuşması için workshop çalışmalarımıza devam edeceğiz. 
 
Talepleriniz için sosyal medya adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz.
@tafed2006 @muglagastronomiascilardernegi @boydbodrum @zeki_acikoz @chefzekikara @chefmustafaerol


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler