K.....p   Steakhause....

K.....p Steakhause....

Etlerin porsiyonla değil ağırlıklarıyla sipariş edildikleri mekan. ağırlık da kilo degil de "öz" cinsinden olunca " önünüze gelen devasa et yığınına bakıp şaşırdığımız mekan. Bunun üzerine "ee canım kesme...

K.....p   Steakhause 
Türkiye'de artık işin şovdan ziyade, şarlatanlığa dönüştüğü lokantasındayız. mekana giriyorsunuz, size bir hoşgeldiniz buyrun diyen yok, muhatap arıyorsunuz  biraz bakınıyorsunuz. kimse göz teması bile kurmuyor. 
 
Zar zor birini buluyorsunuz ne kadar bekleriz tahmini? sorusuna aldıgınız cevap bitkin bir ifadeyle "1 saat beklersiniz". 
 
Belli ki fark yaratmak icin değil  nusret'in kopyası olmak icin yola cıkmış, kısa zamanda havalara girmiş, selebriti değilseniz  güler yüz  göremeyeceğiniz   bir mekan su anda bendeki imajı ..K.....p steakhause  ...
 
Etlerin porsiyonla değil  ağırlıklarıyla sipariş  edildikleri mekan. Ağırlık  da kilo degil de "öz" cinsinden olunca " önünüze gelen devasa et yığınına bakıp  şaşırdığımız  mekan. Bunun üzerine  "ee canım  kesmeseydiniz koca öküzü  benim" icin dedirtir. insan!!!
 
İşin içine  ecnebi isimleri girince fiyatlar saha kalkan mekanlara en iyi örnek  budur. En azından ülkemiz  topraklarında. Mekan ismi steakhause olunca yemeklerin isimleri de ecnebi oluyor "dallas" ve fiyatlar en az 2 ile çarpılıyor . 
 
Ne yani .K....p steakhouse da satılan  biftek ile aynı firmanın  normal restoranında  satılan  biftek farklımı? Biri Ardahanda yetişen sığır, digeri teksasta yetişen sığırdan mı yapılıyor da fiyatlar arası uçurum var.
 
Biz öğrenciyiz hacı öyle çok para veremeyiz diyorsanız dürümcü açık ateşte hatay döner ellerinizden öper. Bir de  kır pidesi yiyebilirsiniz.
 
Yok para bol hacı diyorsanız k....p  Steakhause' sizin için iyidir. Hoştur, mükemmeldir.
 
İşin özü her şeyden   yaptığımız gibi bu da hikayeden. K....p   steakhouse. Öyleymiş gibi görünen ama öyle olmayan yerler. büyük şehirlerde illa ki güzel yerler var ama 82 vilayet için durum böyle ne yazık ki.
 
Neyse Şov başlıyor!!!!!
Palabıyıklı. Allah bin nazardan saklasın tam bir Steakhause!! uzmanı. 
 
Kasap bıçağını ve bileyiciyi devamlı havaya atıp tutuyor.
 
Steakhause uzmanı şefler!
 
Önce bıyık furyasına kendisini kaptırmayan, sakalsız ve bıyıksız biri geliyor. Tepsideki domatesin üzerinde çok kalın üç et parçası piramit şeklinde birleştirilmiş duruyor. Yemek pornografisinin zirvesi. Sonra etlerin üzerine tuz dökülüyor ve birden alevler çıkmaya başlıyor...
 
Aman  nazar değmesin. Steakhouse işi ve sunumunda kimse elimize şu dökemez. Sunum şahane, gerisi bahane!
 
Otantik lezzetlerin bir standardının olmaması, korumacılık yerine fırsatçılığı benimsemiş işletmeler...
 
İyi mutfak hem muhafazakar hem yenilikçi olur. bizde ikisi de yok!!!!
 
Saygılar 
Kenan USTA......


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler