Denizli Mutfağından Top Tarhana Çorbası Tarifi...

Denizli Mutfağından Top Tarhana Çorbası Tarifi...

Şeflerin özel Tariflerinden Yöresel Mutfaklarımızdan ve Yöresel Çorbalarımızdan Yılmaz Seçimin Kaleminden “Denizli Mutfağından Top Tarhana

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden şeflerin özel Yemek Tariflerinden olan Yöresel Mutfaklarımızdan Yöresel Çorbalarımızdan “Denizli Mutfağından Top Tarhana Çorbası Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim'in Kaleminden Denizli Mutfağından Top Tarhana Çorbası Tarifi
Top Tarhana Çorbası Kullanılan malzemeler 
 
*     Bir parça Denizli tarhanası
*     Yarım su bardağı yağsız koyun eti
*     Bir adet iri domates
*     Beş diş sarımsak
*     10 su bardağı su
 
Top Tarhana Çorbası Sosu için
*     Bir çorba kaşığı tereyağı
*     Taze karabiber
*     Acılı kırmızı toz biber
*     Tuz
 
Denizli Mutfağından Top Tarhana Çorbası İşlem Basamakları
 
-Kurutulmuş tarhana ve nohutları bir gece önceden ıslatın.
 
-Nohut tarhana ve eti bir tencereye alın. Bir domates rendeleyin. Karabiber tanelerini ekleyin. 10 su bardağı suyu ilave edin ve etler lime lime olana dek pişirin. İnmesine 15 dakika kala tuzu ekleyin.
 
-İndirdikten sonra üzerine dövülmüş sarımsakları ilave edin. Tereyağı tavada kızdırıp üzerine kırmızıbiber ekleyin. Yağı çorbanın üzerine gezdirin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Çorba tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler