Türk Mutfak Kültüründe Bulgur Pilavı Tarifi...

Türk Mutfak Kültüründe Bulgur Pilavı Tarifi...

Türk Mutfak Kültüründe Bulgur un Yeri ve Önemi Nedir? Bir toplumun tarihsel parçalar 'ından biri hiç şüphesiz yüzyıl ların birikimini ve çeşitli..

Türk Mutfak Kültüründe Bulgur Pilavı Tarifi...
Etli Bulgur Pilavı için kullanılan Malzemeler
 
*     250 Gram Kuşbaşı Kuzu Eti
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
*     3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     5 Su Bardağı Sıcak Su
*     1 Çay Kaşığı 
*     Tuz
*     Karabiber
*     Mercimek (İsteğinize Bağlı)
 
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Hazırlanışı
Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırarak 5-6 dakika kendi suyu ve yağıyla kavurun. 
 
Tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 4-5 dakika daha kavurun. Suyu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
 
Kaynadıktan 20 dakika sonra bulguru ekleyip birkaç dakika karıştırın ve tuz ve karabiberi de ilave edin. 
 
Pilavı orta ısılı ateşte, pişmeye bırakın.  Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kapağını açmadan 15-20 dakika kadar dinlendirin. 
 
Tencerenin kapağını açıp pilavı tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırdıktan sonra servise sunun. 
 
Türk Aşçı Haberleri Etli Bulgur Pilavı İçin Tavsiye;
Yanında ayran veya yoğurt ile tüketildiğinde nefis olur. Afiyet olsun.
 
Türk Mutfak Kültüründe Bulgurun Yeri ve Bulgurun Önemi
Bir toplumun tarihsel parçalarından biri hiç şüphesiz yüzyılların birikimini ve çeşitliliğini taşıyan mutfak kültürüdür. 
 
Mutfak kültürü, toplumun örf ve adetlerini, Türk gelenekleri ve göreneklerini ve alışkanlıklarını içinde barındırmaktadır. En eski toplumlardan biri olarak sayılan Türklere ait mutfak kültürü Orta Asya’da başlamış, her değişen coğrafyada ve iklimle birlikte gelişmiş, kültürlerle yaşadığı etkileşimlerle zenginleşmiş bir mutfak kültürüdür. 
 
Günümüzde dünyanın en önemli mutfakları arasında sayılan Türk mutfağı, doğanın ona bahşettikleri ile şekillenmiştir. Türk mutfağında hayvansal ürünler ve tahıllar önemli bir yere sahiptir. 
 
Bu anlamda, buğday ve onun öğütülmesi ile elde edilen bulgur her daim Türk sofralarında çeşitli şekillerde yer almıştır. Bu çalışmanın amacı, Türk mutfak kültüründe bulgurun yeri ve önemine değinilmesi ve Türk mutfağından kaybolmaya yüz tutmuş bulgur içeren yemeklere ait reçetelere yer verilmesidir. 
 
Türk mutfak kültürü içeriğinde bulgur kullanılarak yapılan Bulgur Ekmeği, Bulgur Aşı Çorbası, Saç Oruğu, Topalak Köfte ve Besmeç gibi yiyeceklerin hazırlanışı hakkında bilgi verilmektedir. 
 
Çalışma sonucunda bulgurun Türk toplumu için kültürel, tarihi, ekonomik ve toplumsal bir değer olduğu ve her zaman disiplinler arası bir çalışma konusu olabileceği yargısına varılmıştır. 
 
Ayrıca, pirinç ve makarnaya göre daha sağlıklı olan bulgurun yiyecek ve içecek işletmeleri menülerinde daha fazla yer almasına önem verilmelidir. Böylece Türk mutfak kültürüne ait bulgurlu yemeklerin gelecek nesillere aktarılması ve tanıtılması sağlanabilir. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler