Tavada Sazan Nasıl Yapılır?

Tavada Sazan Nasıl Yapılır?

Kim demiş Konya'da balık yenmez diye Konya'nın Beyşehir gölünden çıkan Sazan balığı ile şahane bir balık ziyafeti çekebilirsiniz. Konya mutfağından afiyet olsun...

Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden (Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim) "Süper Tarif; Konya mutfağından Tavada Sazan
 
Kim demiş Konya'da balık yenmez diye Konya'nın Beyşehir gölünden çıkan Sazan balığı ile şahane bir balık ziyafeti çekebilirsiniz afiyet olsun...
 
Tavada Sazan Nasıl Yapılır? (Konya-Beyşehir)
Tavada Sazan Kullanılacak Malzemeler
 
*     2 Kiloluk Sazan Balığı
*     2 Su Bardağı Zeytinyağı
*     2 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Tavada Sazan İşlem Basamakları
*Balığı derisinden ayırın, balığın kafasını keserek, sırtından bıçakla iki eşit parçaya bölün.
*Her bir parçaya eşit şekilde bıçakla çizikler atın.
 
*Balığa tuzunu atarak 20 dakika tuzunu çekmesini bekleyin.
*Tavada ısınan yağa balıkları atarak altın rengi olana kadar balığı kızartın.
*Roka, tere, turp ve soğanla servis edin.
 
Yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz ile Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim'e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli balık  yemeklerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler