En İyi Ramazan Helvalarından İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

En İyi Ramazan Helvalarından İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

En İyi Ramazan helvalarından Evde Evde İrmik Helvası Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Evde İrmik Helvası..

En İyi Ramazan Helvalarından İrmik Helvası Nasıl Yapılır?En İyi Ramazan Helvalarından İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Evde Evde İrmik Helvası Nasıl Yapılır? En İyi Ramazan helvalarından Evde İrmik Helvası Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Evde İrmik Helvası Yapmayı Denediniz mi?
 
Ramazan tatlılarından Evde Evde İrmik Helvası hakkında Şeflerin Özel helva Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim" den Özel Evde Evde İrmik Helvası Tarifi…
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Mutfağında "şeflerin özel helva Tariflerinden" Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Evde İrmik Helvası Nasıl Yapılır? 
 
En İyi Ramazan Helvalarından Evde İrmik Helvası Tarifi;
En İyi Ramazan Helvalarından İrmik Helvası Kullanılacak Malzemeler;
 
*     3 Su Bardağı İrmik
*     2 Su Bardağı Şeker
*     300 Gram Margarin
*     2 Su Bardağı Süt
*     2,5 Su Bardağı Su
*     2 Yemek Kaşığı Fıstık
 
En İyi Ramazan Helvalarından İrmik Helvası İşlem Basamakları
-Bir tencere yağı eritiniz.Yağ kızardıktan sonra fıstıkları atarak kavurun.
-Daha sonra irmiği ekleyerek orta ateşte kavurmaya devam edelim.Yaklaşık 15 dk kadar pişirin.
-Diğer taraftan başka bir tencerede sütü ısıtalım.
-Kavurduğumuz irmiğe sıcak sütü yavaş yavaş ilave edin.
-Tencerenin kapağı yakınınızda olsun ilk sıçramalar geçene kadar kısa bir süre kapağı kapatınız. Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar güzelce karıştırın.
-Suyunu çekmesine yakın şekeri ilave ederek karıştırın İstediğiniz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alın, kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Osmanlı Ve Türk Tatlıları tariflerimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler