Şef Zeki Zincirkirana Özel

Şef Zeki Zincirkirana Özel "Domates Tartar'lı Humus"

Domates Tartar'lı Humus Nasıl Yapılır? Nefis Humus Tarifi İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Tartar'lı Humus hakkında..

Evde Domates Tartar'lı Humus Nasıl Yapılır? Evde Domates Tartar'lı Humus Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Domates Tartar'lı Humus Yapmayı Denediniz mi? Evde Domates Tartar'lı Humus hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Zeki Zincirkiran" ın Kaleminden Özel Evde Domates Tartar'lı Humus Tarifi…
 
Modern Türk mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı ve Mutfak Kültürümüze  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Zeki Zincirkiran" a teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şef Zeki Zincirkirana Özel "Domates Tartar'lı Humus"
 
Bu akşam Hatay mutfağının en güzel mezelerinden birini yapalım. Yanına da güzel bir ızgara köfte
 
Nefis İştah açıcılarımızdan Domates Tartar'lı Humus Tarifi;
Domates Tartar'lı Humus Kullanılan Malzemeler;
 
*     1 Sb Nohut (Haşlanmış)
*     2 Yk. Tahin
*     2 Diş Sarımsak
*     1 Adet Taze Sıkılmış Limon Suyu
*     1/2 Çb. Zeytinyağı
*     1 Çay Kaşığı Kimyon
*     Tuz
 
Domates Tartar'lı Humus Üzeri İçin;
*     1 Yk. Zeytinyağı
*     1 Çk. Toz Kırmızı Biber
 
Şef Zeki Zincirkirana Özel "Domates Tartar'lı Humus"
Domates Tartar'lı Humus Yapılış Tarifi;
Önçelikle haşlanmış nohutların kabuklarını soyalım. kabukları soyulmuş nohutları ezip püre yapalım (ben patates eziciyle ezip ince süzgeçten geçirdim. 
 
Siz isterseniz blenderdan geçirebilirsiniz. (ben böyle daha çok seviyorum) tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuzu karıştıralım ayrı bir yerde iyice karıştırıp ezdim.
 
Daha sonra nohutlara ilave edelim ve humusu servis tabağına alıp yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın. 
 
Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin. 
 
Üzerine domates tartar koymak isterseniz 2 adet domatesi soyup çekirdeklerini çıkarın domatesin sadece etli kısmı kalsın minik küpler halinde doğrayın 
 
İnce kıyılmış maydanoz, tuz, k.biber, limon suyu ve zeytinyağ ile karıştırıp humusun ortasına koyun. Üzerine kavrulmuş çam fıstığı serpip servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Zeki Zincirkiran'ın kaleminden ve zengin yemek arşivinden Türk Mutfağında ve yemek hikayelerinde bu nefis ve lezzetli Evde "Domates Tartar'lı Humus" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Chef ERSİN YÜKSEK
    5/16/2020

    Harikulade bir tarif. Değerli üstad Teşekkür EDERİM TÜRKİYE MİN GÜZEL İNSANI 🌹

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler