Muğla Düğün Yemekleri

Muğla Düğün Yemekleri

Düğün yemeği dendiğine bakmayın. Aslında, sevincin, üzüntünün, gururun, inancın yemeği. Düğünlerde yapılır. asker uğurlamasında, toplu iftar yemekleri "Selma Atabey"..

Muğla Düğün Yemekleri "Selma Atabey"
 
Muğla Mutfağında Düğün yemeği dendiğine bakmayın. Aslında, sevincin, üzüntünün, gururun, inancın yemeği. Düğünlerde yapılır evet ama cenazede de, asker uğurlamasında, toplu iftar yemeklerinde, hayır yapılacaksa, kutlama yapılacaksa yapılan yemeklerdir bunlar. 
 
Muğla Düğün Yemeklerinin içinde Neler var?
 
Tabiki olmazsa olmaz keşkek
Etli nohut (ki bana göre nohutlu et. Sanırım bu nedenden nohut yahni de deniyor)
Salata
Yoğurtlama
Ekşili tavuk çorba
Pilav
Kuru fasulye yemeği
Lokum pilavı
Alaca aş
Su böreği
Zerde
Aşure, 
helva veya baklava 
hatta lokma bile gördüm.
 
Muğla Düğün Yemekleri
Bunun için çalışan, yemekleri yapan, kap kacakları, pişirme ekipmanını, servis tabaklarını, kaşıkları (çatal yok), hatta masa ve sandalyeleri getiren bir ekip var. Yani düğün yemekleri bir organizasyon artık.
 
Bu yemekler teker teker anlatılacak tarafımızdan elbette... Anlatmaya bildiklerimizi, öğrendiklerimizi paylaşmaya devam. İyi geceler sağlıkla kalın
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim üyesi ve Mutfak araştırmacısı şeflerimizden "Selma Atabey"e teşekkür eder çalışmalarında ve kariyerinde başarılar dileriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler