Lahmacun Böreği...

Lahmacun Böreği...

Lahmacun Böreği nedir? Lahmacun Böreği nasıl yapılır? Diyeceksiniz ki lahmacunu çok yedik ama Lahmacun Böreğini hiç duymamıştık. Muğla mutfak kültüründe Lahmacun Böre..

Lahmacun Böreğini Denedinizmi?
"Yeliz Tezcan Bingöl"
 
Lahmacun Böreği nedir? Lahmacun Böreği nasıl yapılır? Diyeceksiniz ki lahmacunu çok yedik ama Lahmacun Böreğini hiç duymamıştık. Muğla mutfak kültüründe Lahmacun Böreği diye nefis bir lezzet var.
 
Tam olarak mutfak literatürümüze girmese de yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında ev hanımlarının literatürüne giren en iyi börek tariflerinden…
 
Muğla yemek kültüründe en iyi hamur işi tariflerinden Lahmacun Böreği tarifini "Yeliz Tezcan Bingöl" un kaleminden kendi yorumu ile sizlere sunuyoruz.
 
Muğla Yöresel Lezzetlerinden Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır? "Yeliz Tezcan Bingöl"
 
Lahmacun Böreğini Denedinizmi?
En Farklı Hamur İşi Tariflerinden Lahmacun Böreği İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     3 Adet Yufka
*     200 Gr Kıyma
*     1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*     2 Adet Yumurta
*     1 Çay Bardağı Yoğurt
*     Tuz
*     2 Adet Yeşil Biber
*     2 Adet Kırmızı Biber
*     2 Adet Orta Boy Soğan
*     3 Adet Domates
*     Yarım Demet Maydanoz
*     Karabiber, 
*     Pul Biber, 
*     Arzuya Göre Kimyon
 
En Lezzetli Börek Tariflerinden Lahmacun Böreği Yapılış Tarifi: 
 
Lahmacun Böreğini Denedinizmi?
Sos için kaba sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuzu ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaba çok küçük şekilde soğanı, biberi, domatesi, maydanozu doğrayın. 
 
Arzuya göre robotta yapabilirsiniz. Ben küçük ince doğrama taraftarıyım. Kıymayı tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı serip sosla ıslatın. Kenara çıkan fazlalıkları da üzerine katlayıp soslayın. 
 
3 yufkayı da bu şekilde tamamlayın. En üste hazırladığınız harcı tepsiye yayın. Eşit şekilde olsun. 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin. Ortalama 35-45 dakika piştiğinde fırından çıkar çıkmaz bezle örtün. 5 - 10 dakika dinlendirin sonra rulo şeklinde sararak dilimleyin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler