En İyi Lezzetlerden Topik Nasıl Yapılır?

En İyi Lezzetlerden Topik Nasıl Yapılır? "Şef Umut Karakuş"

Topik ne demek? Topik nasıl yapılır? Acaba bu gün misafir 'lerim için topik yapsam mı? Evde Topik yapabilirmiyim acaba? En İyi Mezelerden...

En İyi Lezzetlerden Topik Nasıl Yapılır?
Şef Umut Karakuş
 
Topik ne demek? Topik nasıl yapılır? Acaba bu gün misafirlerim için topik yapsam mı? Evde Topik yapabilirmiyim acaba? Topik’te hangi malzemeler kullanılır? Gibi soruları kendi kendilerine soranlar çoktur bu günlerde…
 
İşte sizlere şeflerin özel meze tariflerinden topik tarifini Türk aşçı haberleri olarak araştırdık ve Türk mutfağının bilinen şeflerinden Şef Umut Karakuş’un yemek arşivinde bulduk…
 
En Nefis Lezzetlerden Topik Tarifi;
En İyi Lezzetlerden Topik İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
En İyi İştah Açıcılardan Topik Hamuru İçin Kullanılanlar:
 
3.5 Su Bardağı Nohut
1 Çay Kaşığı Mürekkep (Kalamar)
1 Çay Kaşığı Tarçın
1.5 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
En İyi Mezelerden Topik İç Harcı İçin Kullanılanlar:
 
*     4 Su Bardağı Elma Suyu
*     7 Adet Orta Boy Soğan (Beyaz, Kabuksuz)
*     1/4 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
*     1 Yemek Kaşığı Tozşeker
*     1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1/4 Su Bardağı Kuşüzümü
*     1/4 Su Bardağı Tahin
*     1 Tutam Yeni Bahar
*     3 Tutam Tarçın
*     Yarım Çay Kaşığı Kimyon
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
*     10 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
 
En İyi Yöresel Lezzetlerden Topik Yapılış Tarifi ;
 
En İyi Lezzetlerden Topik Nasıl Yapılır?
Nohudu geceden ıslatın. Ertesi gün suyu değiştirin ve haşlayın. Suyu ayrı, nohudu ayrı soğutun. Nohutları bir miksere alıp bütün malzemeyi ekleyerek püre haline getirin. Streçle sarıp dolaba kaldırın. 
 
Kuş üzümlerini de bir gece elma suyunda bekletin. Soğanları ikiye bölün ve jülyen doğrayın. Bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyun. Yüksek ateşte kaynama seviyesine getirin ve ocağın altını kısın. 
 
Bütün suyunu çekene kadar kaynatıp aynı işlemi bir kere daha yapın ve bütün suyunu çektirin. Tozşekerini, zeytinyağını ve üzümden kalan elma suyunu ekleyip pişirmeye devam edin. Karamelize olmadan ocaktan alın. Soğanlar sıcakken Türk aşçı haberleri bütün malzemeyi ekleyip karıştırın, buzdolabına koyun. Duruma göre tuz ve limon ekleyebilirsiniz. 
 
Şeflerin özel meze tariflerinden ve En İyi Lezzetlerden topik Sunumu için; 
nohut hamurunu iki streç arasında 1 milimetre kalınlığında yaklaşık 15 santimetre açın. Üzerine 110 gram soğanlı harcı alıp dikdörtgen yapın. Önden ve arkadan üstüne katlayın. Ters çevirip her iki kuyruğunu kesin. 
 
Katlı tarafı arkada kalacak şekilde tabağa alın. Üstüne az miktarda yoğurt, yoğurt tozu ve biber kreması dökebilirsiniz. (Yoğurt tozu için; 200 gram süzme yoğurdu 90 derecede ısıtılmış bir fırın tepsisinin arka tarafına sürerek  kuruyana kadar bekletin. Türk aşçı haberleri Daha sonra mikserde toz haline getirin. Kırmızıbiber kreması için; dört kırmızı kapya biberi közleyin. Zeytinyağı, tuz ve bir orta boy limon suyuyla püre yapın.)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler