En Eski Lezzetlerden Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

En Eski Lezzetlerden Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

Muğla mutfak kültüründe Börülce Yemeği nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Börülce Yemeği yapmak için hangi malzeme..

En Eski Lezzetlerden Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Muğla mutfak kültüründe Börülce Yemeği nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Börülce Yemeği yapmak için hangi malzemeler kullanılmalıdır? 
 
Bugün sizlere En İyi Muğla Yemeklerinden ve En meşhur sebzeli yemeklerden Börülce Yemeği tarifini Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden mutfaklarınıza getiriyoruz. 
 
En Eski Yemeklerden Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfağından Börülce Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     Yarım Kilo Temizlenmiş Ve Doğranmış Börülce
*     1 Tane Soğan
*     2 Tane Büyük Boy Domates
*     3-4 Tane Sivri Biber
*     2 Yemek Kaşığı Pul Biber
*     2-3 Diş Sarımsak
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     Tuz
*     1.5 Çay Bardağı Sıcak Su
 
En Meşhur Muğla Yemeklerinden Börülce Yemeği Yapılış Tarifi;
Yapılışı: Börülceyi yıkayıp doğruyoruz. Tencereye yağı ve doğranan soğanları koyup kavuruyoruz. Biberleri ekleyip karıştırıyoruz. 
 
Pul biberi ve kabukları soyulmuş ve doğranan domatesleri de ekleyip üzerine börülceyi ekleyip karıştırmadan kapağını kapatıp orta ateşte pişmeyi bırakıyoruz. 
 
Domatesler eriyip sulanınca karıştırıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz. Suyunu ilave edip pişiriyoruz. Pişince tuzla dövdüğümüz sarımsakları ilave ediyoruz. 
 
10 dk yemek dinlendikten sonra servis edebiliriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler