Muğla Mutfak Kültüründe Topan Yemeği Nasıl Yapılır?

Muğla Mutfak Kültüründe Topan Yemeği Nasıl Yapılır?

Topan Yemeğinde kullanılan malzemeler nelerdir? Evinizde en iyi lezzetlerden Topan Yemeği ile sofralarınızı şenlendirmek istermisiniz? Sevilen Muğla..

Muğla Mutfak Kültüründe Topan Yemeği Nasıl Yapılır?
Yeliz Tezcan Bingöl‎
 
Geleneksel Anadolu mutfağının vazgeçilmez yemek tariflerinden biride köfteli yemekler. Muğla yemek kültüründen sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biride “Topan Yemeği” şeflerin özel yemek tarifleri arasında bulunan Topan Yemeği nasıl yapılır?
 
Topan Yemeğinde kullanılan malzemeler nelerdir? Evinizde en iyi lezzetlerden Topan Yemeği ile sofralarınızı şenlendirmek istermisiniz? İşte sizlere en sevilen Muğla yemekleri arasında bulunan Topan Yemeğini “Yeliz Tezcan Bingöl‎” un kaleminden mutfaklarınıza taşıyoruz…
 
Muğla Mutfak Kültüründe Topan Yemeği Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Köfteli Yemek Tariflerinden Topan Yemeği Nasıl Yapılır?
En Eski Nefis Yemek Tariflerinden Topan Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler 
 
Topan Yemeği Köftesi İçin Malzemeler:
 
*     300Gr Dana Kıyma
*     1.5 Su Bardağı Köftelik Bulgur
*     1 Çay Bardağı Un
*     1 Tane Soğan
*     1 Tane Yumurta
*     1 Yemek Kaşığı Pul Biber
*     1.5 Tatlı Kaşığı Karabiber
*     Tuz
 
Topan Yemeği Sosu İçin Malzemeler:
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     1 Tane Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     7 Su Bardağı Sıcak Su
 
Muğla Mutfak Kültüründe Topan Yemeği Nasıl Yapılır?
En İyi Türk Mutfağı Lezzetlerinden Topan Yemeği Yapılış Tarifi: 
Soğanı rendeliyoruz. Kıymayı, yumurtayı, pul biberi, karabiberi ve bulguru koyup yoğuruyoruz. Un ve tuzunu ekleyip yoğuruyoruz. İyice yoğurduktan sonra küçük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Un serptiğimiz tepsiye koyuyoruz. Birbirini yapışmaması için tepsiyi sallıyoruz.
 
Böylece topanlar birbirine yapışmamış oluyor. Tencereye yağı ve doğranan soğanları koyup kavuruyoruz. Salçaları ekleyip kavuruyoruz. Su ve tuzu ekleyip kaynayınca köfteleri ilave edip karıştırıyoruz. Pişince 10 dk dinlendikten sonra servis edebiliriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler