Efsane Sarımsak Kebabını Mutlaka Denemelisiniz...

Efsane Sarımsak Kebabını Mutlaka Denemelisiniz...

Peki sizde evinizde en iyi kebab tariflerinden sarımsak kebabı yapmak istermisiniz? Evde sarımsak kebabı yapabilmek için kullanılan malzemeler...

Efsane Sarımsak Kebabını Mutlaka Denemelisiniz...
 
Geleneksel Türk  mutfağında sofraların bas tacı kebablar çok önemli bir yer teşkil eder. Özellikle doğu illerimizde kebab adeta olmazsa olmazlardan biridir.
 
Peki sizde evinizde en iyi kebab tariflerinden sarımsak kebabı yapmak istermisiniz? Evde sarımsak kebabı yapabilmek için kullanılan malzemeleri biliyor musunuz?
 
Efsane Sarımsak Kebabını Mutlaka Denemelisiniz...
Yöresel mutfaklarımızda en iyi kebab tariflerinden ve En bilinen Türk mutfağı şeflerimizden Arda Türkmen’in kaleminden iste sizler sarımsak kebabı tarifi…
 
En iyi kebap tariflerinden Sarımsak Kebabı nasıl yapılır? “şef Arda Türkmen”
Türk mutfağında şeflerin özel kebap tariflerinden Sarımsak Kebabı için kullanılan malzemeler;
 
Sarımsak Kebabı Köftesi İçin Malzemeler
*     300 Gr. Yağlı Kıyma
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     ½ Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
*     1 Tutam Kimyon
*     1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Sarımsak Kebabı Kebap İçin Malzemeler
*     6 Baş Sarımsak
*     ¼ Su Bardağı Nar Ekşisi
*     ¼ Su Bardağı Su
 
En Nefis Yöresel Kebaplardan Sarımsak Kebabı Yapılış Tarifi;
Kıymayı bir kaba alın baharatlandırdıktan sonra zeytinyağını ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın ve kenara alın.
 
Sarımsakları soymadan enlemesine ortadan ikiye kesin. Aralarına köfte koyup şişlere geçirin ve cam pişirme kabına dizin. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
 
Fırından çıkınca bir kapta nar ekşisini suyla açıp kebabın üzerine gezdirin. Folyo ile kebabın üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler