Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Türk mutfağı şeflerimizden nefis ve lezzetli sofralarınıza layık kış tatlılarından ve kış aylarında tahinli ve cevizli bağışıklık sisteminizde güçlendirecek Balkabağı tatlısı tarifini...

Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Şef Mehmet Kudat
 
Geleneksel Türk mutfağından en iyi tatlılardan Balkabağı tatlısı nasıl yapılır? Balkabağı tatlısı yapmak için şeflerin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk mutfağı şeflerimizden nefis ve lezzetli sofralarınıza layık kış tatlılarından ve kış aylarında tahinli ve cevizli bağışıklık sisteminizde güçlendirecek Balkabağı tatlısı tarifini şef Mehmet kudat’ın kaleminden mutfaklarınıza getiriyoruz.
 
İste sizlere Balkabağı tatlısı nasıl yapılır?
 
Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kış aylarında metabolizmanın yavaşlamasıyla birlikte vücut direncimiz azalır ve enfeksiyonlara daha açık hale gelir. Soğuk havalardan cildimiz daha çok kurur, rengini ve pırıltısını kaybeder. Halsizlik ve yorgunluk şikayetlerimiz de tam olarak bu dönem artar. Vücudumuzda bu değişikleri gözlemlemeye başladıysak günlük beslenme listemize bal kabağını ekleme vakti gelmiş demektir.
 
En İyi Tatlı Tariflerinden Balkabağı Tatlısı Nasıl Pişirilir?
En Eski Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Balkabağı Tatlısı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     500 Gr Soyulmuş Bal Kabağı
*     400 Gr Şeker
*     6 Adet Karanfil
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
Balkabağı Tatlısı Üzeri İçin;
*     2 Yemek Kaşığı Tahin
*     100 Gr Ceviz
 
Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
En Meşhur Yöresel Tatlılarımızdan Balkabağı Tatlısı Yapılış Tarifi;
Soyulmuş bal kabaklarını bir parmak kalınlığında dilimleyin. Derin bir kabın içerisine alıp üzerine şekeri ilave edin ve bir gece buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin.
 
Ertesi gün sulanmış bal kabaklarını fırın tepsisine dizin. Karanfilleri ve tereyağı parçalarını tepsiye yerleştirin. Ve kapta kalan şekerli suyu üzerlerine gezdirin.
 
Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tepsiyi yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200°C fırında 30 dakika kadar pişirin. Ardından üzerinde folyo ve yağlı kağıdı alın. Tekrar 200°C fırında 15 dakika kadar daha pişirin.
 
Üzeri karamelleşmeye başlayan kabaklarınızı fırından alın soğuması için tel ızgara üzerinde bekletin.
Bal kabağı tatlınızı tabaklara alın. Tahin ve ceviz ile birlikte sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler