Sorgül Tohumları Toprakla 4. Kez Mardin Ovasında Buluştu

Sorgül Tohumları Toprakla 4. Kez Mardin Ovasında Buluştu

Geleneksel Türk Mutfağı Şeflerinden Ebru Baybara Demir Çankırı, "Projemiz gün geçtikçe büyüyor. Yaşayan Toprak Yerel Tohum Topraktan Tabağa...

Mardin Ovasında Sorgül Tohumu 4. Kez Toprakla Buluştu...
 
Mezopotamya’nın en eski buğday tohumu olarak bilinen ’sorgül’, Mardin’de düzenlenen etkinlikle toprakla buluştu.
 
Mezopotamya’nın bilinen en eski buğday tohumu ’Sorgül’ü tohumluk olarak, Mardin ovasında ekerek iyi tarım uygulamaları ve geleneksel üretim teknikleriyle yetiştirilmesi amacıyla başlatılan ’Yaşayan Toprak Yerel Tohum’ projesi, 2017 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle sürüyor.
 
Mardin Ovasında Sorgül Tohumu 4. Kez Toprakla Buluştu...
’Yaşayan Toprak Yerel Tohum’ projesi kapsamında Topraktan Tabağa bu yıl dördüncü kez ’sorgül’ tohumu Mardin’de düzenlenen etkinlikle toprakla buluştu.
 
Etkinliğe, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, Nusaybin Kaymakamı Emrullah Temizkan, dünyanın en önemli mutfak kültürü yarışması Basque Culinary World Prize’da (Bask Dünya Aşçılık Ödülleri) iki yıl üst üste dünyanın en iyi 10 şefi arasında seçilen Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Yaşayan Toprak Yerel Tohum’ projesi kapsamında bu yıl dördüncü kez toprakla buluşan ’sorgül’ü, AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, traktörle toprağa yaydı. Etkinlikte konuşan AK Parti’li Çankırı, bu yıl toprağa ektikleri tohumun hasadının da verimli geçeceğini söyledi.
 
Mardin Ovasında Sorgül Tohumu 4. Kez Toprakla Buluştu...
Geleneksel Türk Mutfağı Şeflerinden Ebru Baybara Demir
Çankırı, "Projemiz gün geçtikçe büyüyor. Bağışçılarımız çoğalıyor. Tohumu daha fazla ekmeye başladık ve rekoltesinin de daha da yükseliyor. Mezopotamya topraklarında susuz tarımı tekrardan geri getireceğiz. Bu ata tohumlarımızın tekrar sandıklardan çıkarak toprakla buluşmasını sağladık. Tarım anlamında gerçekten çok bereketli topraklara sahibiz" dedi.
 
Projede 310 Kadın Eğitim Aldı 
’Sorgül’ tohumuyla susuz tarım yaparak Türkiyenin geleceğine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen proje sorumlularından Mardinli şef ve sosyal Girişimci Kadınlarımızdan Ebru Baybara Demir ise projede 310 kadının eğitim aldığını söyledi.
 
Mardin Ovasında Sorgül Tohumu 4. Kez Toprakla Buluştu...
Projenin Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü tarafından desteklendiğini anlatan Demir, "Burada kadın çiftçilerle birlikte bir proje yürütüldü. Dünyanın karşı karşıya olduğu susuzluk problemine karşılık biz öncelikle susuz tarımı yaygınlaştırmak noktasında biz bu projeyi önemsiyoruz. Projede 310 kadın eğitim aldı. Bu bölgede tarımda kadın çiftçilerin çok fazla adı olmuyor. Ama biz bu projede bu kadınlara eğitim vererek burada çalışmalarına destek olduk" diye konuştu....


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler