En iyi Muğla Lezzetlerinden Karnabahar Kavurması...

En iyi Muğla Lezzetlerinden Karnabahar Kavurması...

Muğla mutfak kültüründe Karnabahar Kavurması nasıl yapılır? Türk aşçı haberleri takipçileri olarak bu güne kadar yöresel lezzet taşıyıcı...

En iyi Muğla Lezzetlerinden Karnabahar Kavurması Nasıl Yapılır? 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Yeliz Tezcan Bingöl"
 
Muğla mutfak kültüründe Karnabahar Kavurması nasıl yapılır? Türk aşçı haberleri takipçileri olarak bu güne kadar yöresel lezzet taşıyıcılarımızın tariflerinden faydalandınız? Peki bugüne kadar evinizde nefis Muğla yemeklerinden Karnabahar Kavurması yaptınız mı?
 
Muğla yemek kültüründe uluslararası Vegan mutfaklarının baş tacı yemek çeşitlerinden ve en iyi Vegan yemekleri arasına girmiş olan Karnabahar Kavurması tarifinin püf noktaları nelerdir?
 
Karnabahar sebzesini halk arasında akbaş, karnavit olarak ta adlandırırlar. En çok sevdiğim kış sebzelerindendir.
 
En İyi Muğla Lezzetlerinden Karnabahar Kavurması Nasıl Yapılır?
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Vegan Yemeklerinden Karnabahar Kavurması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Orta Boy Karnabahar
*     2 Tane Soğan 
*     3 Diş Sarımsak 
*     1 Yemek Kaşığı Pul Biber
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 
*     Yarım Çay Bardağından Biraz Fazla Zeytinyağı 
*     4 - 5 Tane Arnavut Biberi 
*     Tuz
 
En iyi sebzeli yemeklerden Karnabahar Kavurması Yapılış tarifi : 
 
En iyi Muğla Lezzetlerinden Karnabahar Kavurması
Karnabaharı yıkayıp doğruyoruz. Tencereye yağı ve doğranan soğanları, sarımsakları koyup kavuruyoruz. Biberleri arzuya göre bölebiliriz. Bütün de kullanabiliriz. 
 
Biberleri de ekleyip kavurmayı devam ediyoruz.  Salça ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Karnabaharı da ekleyip kavuruyoruz. Pişmeye yakın tuzunu ilave ediyoruz. 
 
Fazla pişirmeyelim, biraz diri kalsın. Yemeğimiz 10 dk dinledikten sonra servis edebiliriz. 
 
Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Yeliz Tezcan Bingöl ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler