En İyi Japon Yemeklerinden Tavuk Yakitori Nasıl Yapılır?

En İyi Japon Yemeklerinden Tavuk Yakitori Nasıl Yapılır?

Türk mutfağı şeflerinden Şef Özlem Mekik Japon mutfağının özelliklerini anlatarak Japon mutfağının en meşhur yemek 'lerinden Tavuk Yakitori...

En İyi Japon Yemeklerinden Tavuk Yakitori Nasıl Yapılır?
Şef Özlem Mekik
 
Japon mutfağı nedir? Japon mutfağının özellikleri nelerdir? Japon mutfağında yemekler nasıl pişirilir? Japon mutfağında en çok sevilen yemekler hangileridir?
 
Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Özlem Mekik Japon mutfağının özelliklerini anlatarak  Japon mutfağının en meşhur yemeklerinden Tavuk Yakitori tarifi...
 
Geleneksel Japon mutfağında yağ ve baharat kullanımı oldukça azdır. Bu nedenle Japon mutfağı, karşılaşabileceğiniz en sağlıklı mutfaklardan biridir. Besin değerlerini korumak amacıyla çoğu yiyecek ‘az’ pişirilir. 
 
Japon mutfağının özelliklerinden biri de genellikle küçük olan porsiyonların göze hitap etmesine özen gösterilir. Yemek ince ayrıntılara dikkat edilerek, neredeyse sanatsal bir yaklaşımla sunulur. Kesme teknikleri ve yiyeceklerin renk uyumu sofrada çok önemlidir. Sebzeler renklerine göre yeşil, sarı, kırmızı, beyaz ve siyah-mor olarak sınıflandırılır.
 
Geleneksel japon mutfağının en önemli özelliklerinden biri de birçok tarifin ana malzemeleri arasında soya sosu, mirin, ‘dashi’ (balık suyu) ve Sake yer alır. Yemeğin bitiminde çay içilir. Yeşil çay tüketimi ülkede çok yaygındır. Geleneksel içkileriyse kimi zaman sıcak olarak da tüketilen, pirinç ve tahıl tozundan elde edilen ‘Sake’dir. 
 
Japonya’da yemek kültürü ve masa adabı bölgelere göre farklılıklar gösterse de genel geçer kabul görülen bazı kurallar vardır. Yemek yerken tahta çubuk kullanılır ve Japonca da Haşi diye adlandırılır.
 
Japonya’nın bir numaralı ve ikon olmuş yiyeceği herkesin bildiği üzere Sushi’dir. Sushi ülkemizde çiğ balık gibi düşünülse de kullanılan pirinç sirkesi ve soslar eti pişirme görevini gördüğünü belirtmem gerekiyor.
 
Japon Mutfağının En İyi Tavuk Yemeklerinden ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Tavuk Yakitori Nasıl Yapılır?
 
En İyi Japon Yemeklerinden Tavuk Yakitori Nasıl Yapılır?
En Meşhur Japon Yemeklerinden Tavuk Yakitori İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     6 Adet Kemiksiz Tavuk Budu (Derili)
*     Bir Demet Taze Soğan
*     1 Çay Kaşığı Toz Zencefil
*     1 Çay Kaşığı Toz Kişniş
*     ½ Çay Kaşığı Tarçın
*     ½ Çay Kaşığı Anason
 
Japon Mutfağı Yemeklerinden Yakitori Sosu İçin:
 
*     150 Ml (2/3 Su Bardağı) Soya Sosu
*     Yarım Su Bardağı Toz Şeker
*     5 Tatlı Kaşığı Beyaz Sirke
*     1 Yemek Kaşığı Un
 
Tavuk Yakitori Yemeği Hazırlanışı Tarifi:
 
* Öncelikle sosu hazırlayarak işe başlayın. Sos için gerekli olan malzemeleri küçük bir tencereye alın ve bir taşım kaynatın. Daha sonra sosun altını kısın ve sos üçte birini çekene kadar 10-12 dakika kısık ateşte pişirin.
 
* Taze soğanları serçe parmağınız uzunluğunda kesin. Tavuk butlarını şişe sığacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her budu 4 parçaya ayırmak en doğrusu olacaktır.
 
* Tavuk ve soğanları sırasıyla şişe dizin. Tuz dâhil hiçbir baharat eklemeden mangalda veya ızgarada 10 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız sosu pişirme esnasında üzerine sık sık sürün. Arkalı önlü soslayarak pişirdikten sonra mangaldan tavuk şişlerini alın.
 
* Kalan sosu yemeğin yanında servis edin. Tavukları mangaldan veya ızgaradan aldıktan sonra dilerseniz baharatları ayrı bir kâsede karıştırıp üzerlerine gezdirebilirsiniz.
 
Tavuk Yakitori Not:
Baharatları tavuklar piştikten sonra üzerlerine serpmeniz son derece önem taşımakta. Toz baharatlar ızgara tarzı yemeklerde çok çabuk yanabileceği için bu şekilde baharatların tadını çok daha güzel bir şekilde almış olacaksınız.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler