Acıbadem Kurabiyesi

Acıbadem Kurabiyesi

Evinizde Acıbadem Kurabiyesi yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel kek ve kurabiye tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Yeni nesil Modern Türk mutfağında...

Acıbadem Kurabiyesi
"Yapım Aşamalı Pastane Usulü"
Şef Mehmet Kudat
 
Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden kek ve kurabiye tariflerinden biride Acıbadem Kurabiyesi… peki bu güne kadar evinizde Acıbadem Kurabiyesi yapmayı denediniz mi?
 
Evinizde Acıbadem Kurabiyesi yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel kek ve kurabiye tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Yeni nesil Modern Türk mutfağında her ne kadar yeni kurabiye çeşitleri yapılsa da klasik Acıbadem Kurabiyesi ‘nin lezzeti bir başkadır.
 
İşte sizlere şef Mehmet kudat ‘ın kaleminden çıtır çıtır Acıbadem Kurabiyesi tarifini mutfaklarınıza getirdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun…
 
En iyi kek ve kurabiye tariflerinden Acıbadem Kurabiyesi nasıl yapılır?
 
Acıbadem Kurabiyesi
Klasik Türk Mutfağı Lezzetlerinden Acıbadem Kurabiyesi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     250 Gr Badem Tozu 
*     (2 Buçuk Su Bardağı)
*     350 Gr Toz Şeker
*     (1+ 3/4 (Bir Yarım+Bir Çeyrek) Su Bardağı)
*     200 Gr Yumurta Akı (Yaklaşık 6 Adet Yumurta)
*     2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
 
Acıbadem Kurabiyesi (Yapım Aşamalı Pastane Usulü) Tarifi'nin Yapılış Tarifi:
 
Acıbadem Kurabiyesi
Badem tozu, toz şeker ve yumurta aklarını orta boy bir tencereye alın.
Çırpıcı ile karıştırın.
 
Tencereyi ocağa alın, kısık ateşte 10 dk kadar karıştırarak pişirin. Hep karıştırın yoksa hemen yanmaya başlar. (karıştırdığınızda yayılması 10-15 saniye kadar sürüyorsa kıvamı olmuş demektir. Daha kısa da sürebiliyor)
 
Hamuru mixerin spatula ucu ile karıştırarak veya tezgaha yayarak soğutun. O arada limon suyu ilave edin. Krema sıkma torbasına alın.
 
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2-3 cm aralıklarla 3cm çapında sıkın.
 
160 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
 
Fırından alınca kurabiyeler yerinde olan yağlı kağıdı nemli bezin üzerine alın ve 20 dk beklettikten sonra tüketin afiyet olsun…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler