Ak Bulamaç (Un Çorbası)

Ak Bulamaç (Un Çorbası)

Muğla mutfak kültüründe en sevilen çorbalardan Ak Bulamaç çorbası tarifini Behiye Özdemir ’in kaleminden mutfaklarınıza getirdik. Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde...

Ak Bulamaç (Un Çorbası)
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Behiye Özdemir"
 
Muğla mutfak kültüründe birbirinden nefis çorba çeşitlerinden Ak Bulamaç çorbası nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızda en iyi çorbalardan Ak Bulamaç çorbası yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır?
 
Bu güne kadar evinizde Ak Bulamaç çorbası yapmayı denediniz mi? Peki evinizde Ak Bulamaç çorbası yapmak için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere Muğla mutfak kültüründe en sevilen çorbalardan Ak Bulamaç çorbası tarifini Behiye Özdemir’in kaleminden mutfaklarınıza getirdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun…
 
Havalar soğuyunca hemen çorba yaparız, ocağa hemen tarhana koyarız ama unutulmaya yüz tutmuş bir çorbamız daha var oda ak bulamaç.
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Ak Bulamaç Çorbası Nasıl Yapılır?
En İyi Çorbalardan Ak Bulamaç Çorbası İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?
 
*     100- 150 gr kadar kavrulmuş et
*     Yarım çay bardağı sıvıyağ
*     1 adet soğan
*     1 yemek kaşığı salça
*     3-4 yemek kaşığı un
*     Su, 
*     tuz
 
Nefis Yöresel Çorbalarımızdan Ak Bulamaç Çorbası Yapılış Tarifi:
 
Yağı tencereye alıp, çok küçük doğradığımız soğanı yağla beraber pembeleştiriyoruz.
 
İçine un ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz, salçasını ve ufakladığımız kavrulmuş eti katarak hepsini kavuruyoruz. 
 
Üzerine tuz ve 6 su bardağı kadar sıcak su ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. 
 
Özleşince ocaktan alıyoruz. 
 
Üzerine kuru acı biberi ocakta ütüp biberleri ovkuluyoruz, isterseniz sade, isterseniz kruton ekmek parçalarının üzerine dökerek servis ediyoruz.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir 'e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler