Pilav Üstü Et Kavurma

Pilav Üstü Et Kavurma

En iyi Muğla yemeklerinden Pilav Üstü Et Kavurma nasıl yapılır? Muğla mutfak kültüründe bazı düğün yemeklerinde pilav üstü et kavurma sunulur. Ben...

Pilav Üstü Et Kavurma Pilav Üstü Et Kavurma 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Arzu Çağan"
 
Muğla mutfak kültüründe bazı düğün yemeklerinde pilav üstü et kavurma sunulur. Ben nefes aldığım her günü düğün ilan edip mutfağa dalanlardanım. 
 
En iyi Muğla yemeklerinden Pilav Üstü Et Kavurma nasıl yapılır?
 
1 kilo kuş başı eti önce düdüklü tencerede az bi suyla haşladım (su oranı eti geçmedi) bu arada 2 bardak pirinci bir kapta az tuzlayıp sıcak su ile beklettim, nişastası arınsın diye. 
 
Pişen etleri yayvan bir tencerede erittiğim tereyağ ile biraz kavurdum. 
 
Ete tuz ve karabiber ekledim. Pirinçleri duru renk alana kadar suda yıkadım süzdüm.  
 
Etlerin üstüne pirinçleri döküp yaydım. Biraz da pirinç için tuz attım. Üstüne pişen etin suyunu ve kaynar suyu ekledim. 
 
Üzerine kapak kapatıp kaynamasını bekledim.  
 
Altını kısıp pilavın suyunu çekmesini bekledim. Daha sonra düz bir tepsiye ters çevirip servis ettim.
 
Pilav Üstü Et Kavurma
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Arzu Çağan 'a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...
 
Pilav Üstü Et Kavurma


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler