Meşhur Yemekleriyle Bilinen Aşçı Ali Kaya Vefat Etti...

Meşhur Yemekleriyle Bilinen Aşçı Ali Kaya Vefat Etti...

Genç yaşlarda lokantada bulaşık yıkayarak başladığı aşçılık mesleğini geliştirip memleketi Amasya'da uzun yıllar restoran işleten 5 çocuk babası Ali..

Meşhur Yemekleriyle Bilinen Aşçı Ali Kaya Vefat Etti...Meşhur Yemekleriyle Bilinen Aşçı Ali Kaya Vefat Etti...
 
Adana'da ikamet eden ve adını dağlara yazdırıp meşhur yemekleriyle bilinen usta aşçı Ali Kaya Keleş, koronavirüse yakalanmıştı. Keleş'in, virüse yenik düşerek yaşamını yitirdiği öğrenildi.
 
Genç yaşlarda lokantada bulaşık yıkayarak başladığı aşçılık mesleğini geliştirip memleketi Amasya'da uzun yıllar restoran işleten 5 çocuk babası Ali Kaya Keleş, ABD'de bulunan 'Hollywood' yazısı gibi adını devasa harflerle şehre hakim kayalıklarda yazdırmıştı.
 
Geleneksel Türk Mutfağı Şeflerinden Ali Kayanın Adı Hafızalara Kazınmıştı
 
Meşhur yemekleri ve "Amasya'nın sağı kaya, solu kaya, ortasında Ali Kaya" sloganıyla tanınıp il dışından da çok sayıda müşterisi bulunan Keleş'in adı şehrin dört bir yanından gece-gündüz görülerek adeta hafızalara kazınmıştı.
 
Personeline aşçılık eğitimlerinde aşçılık Mesleğinin İnceliklerini Öğretiyordu
 
Meşhur Yemekleriyle Bilinen Aşçı Ali Kaya Vefat Etti...
Mesleğini ömrünün son günlerine kadar severek yapan Keleş, iş yerine günün erken saatlerinde gelip çorbaları pişirerek personeline mesleğinin inceliklerini öğretiyordu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler