Taze Baklanın En Lezzetli 2 Halini Denemek İstermisiniz?

Taze Baklanın En Lezzetli 2 Halini Denemek İstermisiniz?

Taze Bakla Mevsimi geldi ama bildiğiniz gibi taze baklayı en fazla 15 gün toplayabiliyoruz. Artan sıcaklarla birlikte çabucak irileşip iç bakla oluveriyor..

Taze Baklanın En Lezzetli 2 Hali Nedir?
Fazile Paksoy
 
Taze Bakla Mevsimi geldi ama bildiğiniz gibi taze baklayı en fazla 15 gün toplayabiliyoruz. Artan sıcaklarla birlikte çabucak irileşip  iç  bakla oluveriyor. O yüzden 2 Halini birden tarif edicem bugün size.
 
Yine anneannemin  tarifleriyle.
 
Ege Mutfağında En İyi Lezzetlerden Taze Bakla Kızartma Ve Taze Bakla Salatası Nasıl Yapılır?
 
Taze Baklanın En Lezzetli 2 Halini Denemek İstermisiniz?
Geleneksel Türk Mutfağında En Farklı Vegan Yemeklerinden ve Yöresel Lezzetlerimizden Taze Bakla Kızartma Ve Taze Bakla Salatası İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     1 Kilo Kadar Taze Bakla
*     Taze Sarımsak
*     Sirke,
*     Limon
*     Yoğurt
*     Zeytinyağ
*     Un
*     Dereotu Ve Tuz 
 
Taze Bakla Kızartma Ve En İyi Salata Tariflerinden Taze Bakla Salatası Yapılışı : 
 
Bir tencereye 3 su bardağı su ve bir tatlı kaşığı tuz koyuyoruz. Tenceremizi ocağa oturtuyoruz.Suyumuz kaynadığı zaman Ayıklayıp çatala gelecek şekilde doğradığımız baklaları suyun içine atıyoruz.
 
Baklalar hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. 10 dakika sonra kızartma yapacağımız baklaları bir süzgece çıkarıyoruz.
 
Salata yapmak için kullanacağımız baklaların içine isteğinize göre yarım limon suyu yada 1 fincan sirke ekliyoruz ve  kaynatmaya devam ediyoruz. Arada kontrol ediyoruz ve yenebilicek yumuşaklığa eriştiğinde ocağın altını kapatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. 
 
Taze Bakla Kızartması : 
 
Taze Baklanın En Lezzetli 2 Halini Denemek İstermisiniz?
Un ,tuz ve su  ile krep kıvamından biraz daha koyuca bir hamur hazırlıyoruz.Suları süzülen baklaları bu hamura bulayarak kızdırmış olduğumuz zeytinyağında arkalı önlü kızartıyoruz.Sarımsaklı yoğurt ve dereotu eşliğinde servis ediyoruz. 
 
Taze Bakla Salatası 
Haşlayıp biraz soğuttuğumuz baklaları bir kevgirle sudan çıkarıp salata tabağına alıyoruz. Taze sarımsaklarımızı ince ince doğrayıp bir fiske tuz ile eziyoruz.
 
Üzerine isteğenize göre limon veya sirke, zeytinyağı ve bir iki kaşıkta baklaları haşladığımız sudan ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı baklalarımızın üstüne gezdiriyoruz. En son yine size bağlı taze nane yada dereotu ekleyerek servis edebiliriz.
 
Dilerseniz kızartmayı ekşili, salatayıda yoğurtlu yapabilirsiniz. Tercih sizin. 
 
Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler