İştah Açıcı Şuruplar Ve İştah Açıcı Yiyecekler Nelerdir?

İştah Açıcı Şuruplar Ve İştah Açıcı Yiyecekler Nelerdir?

Böyle günlerde iştahımız kapanabilir yani yemek yemek istemeyebiliriz. İştah açıcı şuruplar ve ev yapımı şerbetler yiyecekler önerimize baka..

İştah Açıcı Şuruplar Ve İştah Açıcı Yiyecekler Nelerdir? 
Șef Mehmet Kudat
 
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle bazı rahatsızlıklarda baş göstermeye başladı. Böyle günlerde iştahımız kapanabilir yani yemek yemek istemeyebiliriz. İştah açıcı şuruplar ve ev yapımı şerbetler yiyecekler önerimize bakarak bağışıklık sisteminizi güçlü tutabilirsiniz. 
 
İşte iştah açıcı gıdalar. Bazı kişiler ne bulsa yerler iştahları yerindedir; ancak, bazıları ise; yemek yerken sanki işkence çekiyormuş gibi bir yeme stiline sahip olurlar. 
 
Bu durum kişinin yaşadığı bir sorun ya da psikolojik yapısıyla bağlantılı olabilir. İştahının açılmasını isteyen kişiler bu konuda iştah açan bazı gıdalar ve bitkiler tüketerek bu konuda fayda sağlayabilirler. 
 
İştah Açıcı Şuruplar Ve İştah Açıcı Yiyecekler Nelerdir? Bu durumun geçici olmasının yanında iştah kaybı bir sağlık sorunu işareti olabilmesi açısından süreklilik taşıyorsa mutlaka bir hekime ya da beslenme uzmanına görünmekte fayda vardır.
 
İştah açan bazı gıdalar
 
Acımsı tatları olan yeşillikler; 
 
Özellikle roka, karahindiba, karalahana, kuzukulağı ve su teresi gibi gıdalar yemek yanında sürekli tüketilmesi ile oldukça iştah açıcı olabilmektedirler. Sindirimle ilgili sıvı salgılamasına ve sindirim sisteminin hareket etmesine fayda sağlayarak iştah açarlar. 
 
Salata şeklinde de hazırlanan bu acımsı yeşillikler her şekilde tüketilebilir.
 
Acı biber; 
 
Özellikle bu konuda en önemli besinlerden biri olan acı biber; liderliği sağlamış durumdadır. Ancak acı biberin iştahı açtığı mı yoksa o acının ağızdan gitmesi için habire yemek yendiği mi doğrudur bu tartışılır. Ancak iyi yemek yedirmesi kesindir. Bu arada acı biber; sindirim sisteminin çalışmasına da oldukça katkı sağlamaktadır.
 
Kişniş; 
 
İçerisinde bulunan demir, magnezyun, potasyum, kalsiyum ve sodyum içermesi ayrıca mineraller açısından zengin olması kişnişin tüketilmesini zorunlu kılmalıdır. Birçok faydası olan kişniş iştah artırıcı olarak da tüketilebilmektedir.
 
İştah Açıcı Şuruplar Ve İştah Açıcı Yiyecekler Nelerdir? Anason; 
 
Daha çok et yemekleri için iştah artıran bir ot olarak kullanılır. Mide ve barsaklarda bulunan gazların geçmesi için ideal bir bitkidir.
 
Zencefil; 
 
Çok hoş bir kokusu ve tadı olan zencefil yemeklerde baharat olarak kullanılması halinde iştah açar. Bu arada çayı da tüketilerek fayda sağlanabilir.
 
Kimyon; 
 
Kimyon ile daha güzel et yemekleri hazırlanır. Verdiği koku ve tat et yemeklerinde vazgeçilmez olmasını sağlıyor. Ayrıca bu etkisiyle sevmediğiniz bir gıdayı bile yiyebilirsiniz.
 
Ayrıca iştahın açılması için kalabalık ortamlarda yemek bir alternatif olabilir.
 
Yemek öncesi iştah kapatacak, su ya da başka sıvı tüketmeyin.
 
Çok acıktığınızda yemek yiyin.
 
Sık sık yemek yemeği seçebilirsiniz bu sayede iştahınız artabilir.
 
Farklı lezzetler deneyin
 
Sevdiğiniz gıdalardan oluşan menü oluşturun.
 
Bence herkesin beyaz çeket giyen doktor ve Şefi olmalı danışacak bir şef bir besleme programı yapmalı...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler