• Geleceğin Mutfak Şeflerini Ve İşletmecilerini Yetiştiriyoruz

    Geleceğin Mutfak Şeflerini Ve İşletmecilerini Yetiştiriyoruz

  • Geleceğin Mutfak Şeflerini Ve İşletmecilerini Yetiştiriyoruz

    Geleceğin Mutfak Şeflerini Ve İşletmecilerini Yetiştiriyoruz


Geleceğin Mutfak Şeflerini Ve İşletmecilerini Yetiştiriyoruz

Gastronominin hem bir bilim hem bir sanat kısmı olduğu kanısı ile geleceğin gastronomi uzmanlarına uygulamalı eğitimler 'in yanı sıra temel sanat..

Geleceğin Mutfak Şeflerini Ve İşletmecilerini Yetiştiriyoruz
 
İstanbul Rumeli Üniversitesi (İRÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı’nda okuyan öğrenciler, eğitimlerini büyük oranda pratik yüklü gördükleri derslerle geleceğin şefleri olma yolunda birinci adımlarını atıyor. Öğrenciler, eğitim programları kapsamında ünlü şef ve uzmanlarla bir ortaya geliyor.
 
İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bakkaloğlu, “Eğitim modelimizle ve öğrencilerimize sunduğumuz imkanlarla geleceğin şeflerini ve işletmecilerini yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz eğitim hayatları boyunca Türk mutfak kültürü, Osmanlı mutfak kültürü ve dünya mutfak kültürlerini inceleyerek yiyeceklerin bilimsel, tarihi ve kültürel boyutları ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler almaktadırlar. 
 
Gastronominin hem bir bilim hem bir sanat kısmı olduğu kanısı ile geleceğin gastronomi uzmanlarına uygulamalı eğitimlerin yanı sıra temel sanat eğitimi, sağlıklı beslenme, besin teknolojileri, besin hijyen ve sanitasyonu, iş güvenliği, girişimcilik, pazarlama ve satış sistemleri, muhasebe ve maliyet denetimi üzere derslerle de kaliteli bir eğitim sunuyoruz” dedi.
 
“Öğrencileri Yurt İçi Ve Yurt Dışındaki Üniversitelere Yönlendiriyoruz”
 
Öğrencilerin aldıkları eğitimlerle ulusal ve milletlerarası alanda klasik mutfakları korumak ve geliştirmek ismine akademik ve bilimsel çalışma yapma imkânı bulduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bakkaloğlu, “Eğitim devirlerinde düzenlenen seminer, söyleşi, teknik seyahat ve meslek günleri sayesinde öğrencilerimiz bilgi ve tecrübelerini arttırıp ve staj yapmak istedikleri kurumların insan kaynaklarıyla bir ortaya gelme fırsatını yakalıyorlar. 
 
Üniversitenin Milletlerarası Alakalar Ofisi tarafından yönetilen değişim programları (Erasmus, Farabi, Mevlana) kapsamında her yıl kontenjan dâhilinde öğrencileri yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere gönderiyoruz” diye konuştu.
 
“İş Alanı En Geniş Olan Kısımlardan Biri”
 
Kısım öğrencilerinin bilhassa yurtdışı imkanlarından faydalanmasının değerine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bakkaloğlu, “Onlara inanılmaz bir tecrübe kazandırıyor. Dünya mutfaklarını birebir ilişkin oldukları ülkelerde deneyimlemeleri ise kendileri için büyük deneyim. 
 
Öğrencilerimiz aldıkları lisans diploması sayesinde  Mutfak Sanatlarında beş yıldızlı otellerde, yiyecek içecek işletmelerinde, özel restoranlarda çalışabilmekte yahut kendi işletmelerini açabilmektedir. okullarındaki Aşçılık eğitimleri ve mutfak akademilerinde eğitmen şef olarak çalışabilir, medyada TV programları yapabilir, yemek fotoğrafçısı yahut eleştirmen olabilmektedir. Mezunlar ayrıyeten lisansüstü eğitim alarak akademisyen olarak vazife yapabilmektedir” diyerek kelamlarını tamamladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler