Mutfak Şefi Olmak İçin Hangi Becerilere İhtiyacınız Var?

Mutfak Şefi Olmak İçin Hangi Becerilere İhtiyacınız Var?

Günümüzde, kaliteli yemek deneyimlerinden, cadde restoranlarına, her türlü geleneksel ve füzyon mutfağını kapsayan yemek yeme mekanlarına kadar pek çok..

Mutfak Şefi Olmak İçin Hangi Becerilere İhtiyacınız Var?
Sarah Taylor 
 
Bir kariyere şef olarak başlamayı seçmek, herkesin hayatının herhangi bir anında yapabileceği bir şeydir. Konaklama endüstrisi yıldan yıla büyümeye devam ederken, yetenekli şefler için yüksek talep olmaya devam ediyor ve başlamanız için gereksinimler beklediğiniz kadar zor olmayabilir.
 
Günümüzde, kaliteli yemek deneyimlerinden, cadde restoranlarına, her türlü geleneksel ve füzyon mutfağını kapsayan yemek yeme mekanlarına kadar pek çok farklı yemek deneyimi mevcuttur. Şef olmak birçok farklı yol açar, tek bir mutfak türü veya kuruluşla sınırlı değilsiniz. Bu, kendi kariyer yönünüzün ustası olabileceğiniz anlamına gelir; bu, birçok tomurcuklanan şefe hitap eden bir şeydir!
 
Aşçı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?
 
Herkes şef olabilir, ancak yeni başlıyorsanız , özgeçmişinizi hazırlamak için mutfakta çalışma deneyimine sahip olmalısınız .
 
İyi haber şu ki, bunu yapmanın birçok yolu var:
 
İş – Birçok kurum okuldan ayrılanları kabul etmeye isteklidir. Antrenman yolunuza mutfak asistanı veya stajyer olarak başlayacak ve mutfak hiyerarşisinde yükseleceksiniz .
 
Çıraklık - Aynı zamanda hem çalışabilir hem de öğrenebilirsiniz. Bir çıraklık genellikle orta veya ileri düzeyde başlar. Bir çıraklık eğitimi almak için, genellikle en az İngilizce ve Matematik olmak üzere bazı GCSE'lere ve ayrıca 9 ila 4. sınıflarda (A* ila C) diğer 3 GCSE'ye sahip olmanız gerekir.
 
Uluslararası mutfafak sanatları ve gastronomi okullarında;
 
Kolej – GCSE'leriniz varsa ve profesyonel aşçılık eğitimi almak istiyorsanız - Mutfak Sanatları da denir - kaydolabileceğiniz kolej kursları vardır...
 
Seviye 3 kursu için genellikle en az 5 GCSE'ye ihtiyacınız olacaktır. Seviye 4 kursu için daha önce Seviye 3 kursu geçmiş olmanız, ilgili deneyime sahip olmanız veya en az 1 A Seviyesi olmanız gerekir.
 
Üniversite – Bir sonraki eğitim seviyesi üniversite diploması olacaktır. Çoğu üniversite, daha sonra bunu BA derecesine dönüştürmek için bir 'top-up' kursunu tamamlayacağınız 2 yıllık bir hazırlık derecesi sunar.
 
Aşçılık Okulu – Yeterlilik kazanmak için katılabileceğiniz çok sayıda okul vardır. Aşçılık okulu, genellikle en yeni, yüksek teknoloji ekipman ve yöntemleri kullanarak ustalardan yemek pişirme tekniklerini öğretecektir. Ayrıca iletişim ve destek ağı sağlamada çok değerli olabilirler.
 
Bir grup genç şef yuvarlak iş istasyonunu toplarken şef usta onlara pişirme tekniklerini açıklıyor.
 
Daha kıdemli bir görev için başvurursanız, tüm kuruluşlar mutfaklarda çalışma deneyiminizin olduğunu görmek isteyecektir. Özgeçmişiniz ilgili niteliklere biraz ışık tutuyorsa, bir mutfakta kaliteli deneyim ve uzmanlığa sahip olmak bunu telafi edebilir.
 
Bir mutfakta çalışmak ödüllendirici olduğu kadar zorlayıcı olabilir ve çok çalışmaya hazır olmalısınız. Çöpleri yıkamak veya boşaltmak gibi sıradan işlerde çalışmaktan mutlu olduğunuzu göstermek, bu kariyere bağlı olduğunuzu ve olmak istediğiniz yere ulaşmak için çok çalışmaya istekli olduğunuzu kanıtlayacaktır. Kariyerinizde daha yerleşik olduğunuzda, bu deneyimler mentorluk yapmanıza ve yeni başlayanları yönetmenize yardımcı olacaktır.
 
Yöneticilik rollerine ilerlemek isteyenler veya belki de şef olmanın yanı sıra bir işletme yönetme hayalleri olanlar için, işletme yönetimi, hesaplar ve işletmenizi pazarlamak için sosyal medyayı nasıl kullanacağınız konusunda biraz bilgi sahibi olmak size daha fazla yardımcı olabilir. kariyer.
 
Mutfak güvenliği, gıda hijyeni ve alerjenler ve bunların mutfaktaki önemi konusunda iyi bir anlayışa sahip olmak da faydalı olacaktır.
 
Şef Olmak İçin Gerekli 10 Beceri
 
Hiç şüphesiz yemek yapabilmeniz gerekir, ancak şef olmak yemeği tabağa koymaktan daha fazlasıdır. Ayrıca bazı temel becerileri geliştirmeniz ve ustalaşmanız gerekir . Sizi bir şef olarak başarılı bir kariyere hazırlamanıza yardımcı olacak en iyi 10 becerinin bir listesini geliştirmek için şeflerle birlikte çalıştık.
 
1. Öğrenme İsteği
 
Şef olmak, uygulamalı bir öğrenme deneyimi olabilir ve dedikleri gibi, pratik yapmak mükemmelleştirir. Zaman ve çok fazla enerji gerektiren farklı yemeklerin tat ve tekniklerine hakim olmalısınız. Harika bir şef olmak için sürekli öğrenmeye açık olmanız gerekecek.
 
2. Gerçek Tutku
 
Bir şefin hayatı zorludur, çünkü en yoğun iş günleri çoğu zaman diğer insanların dışarıda kutladığı günlerdir – Noel, Sevgililer Günü veya Anneler Pazarı bunlardan birkaçıdır. Bu nedenle, diğer insanların yemek deneyimlerini özel kılan kişi olmak için gerçek bir arzunuz olmalıdır. Mutfakla ilgili her şeye olan tutkunuzu korumak ve teşvik etmek, sanatsal yeteneğinizi canlı tutacak ve işinizden keyif almanıza yardımcı olacaktır.
 
Mutfakta birlikte çalışan üç şef 
 
3. Organizasyon
 
Mutfakların çalışmak için çok yoğun bir ortam olabileceğini biliyoruz ve bu nedenle her zaman temiz ve düzenli çalışma yeteneğine sahip olmanız çok önemlidir. Bu beceri Şef Seán Hughes'un anahtarıdır:
 
Bölümünüzde bunalmamak için giderken ortalığı toplamak için zaman ayırın, yüzeylerinizi silin ve her şeyi ait olduğu yere geri koyun. Kontrolde kalmak için düzenli kalın . Kariyerinizde ilerledikçe, mükemmel organizasyon becerilerine sahip olmak, personeli etkin bir şekilde yönetmenize ve iş akışından tabakların kaplanmasına kadar mutfağın her yönünü kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
 
4. Ustalıkla Çoklu Görev Yapabilme Yeteneği
 
Tam bir yemek oluşturmak için bir tabakta birçok yiyecek öğesi olabilir. Şimdi düşünün, bu tabak, diğer üç şebeke artı kenarları olan bir masaya ait. Bu masada da başlangıçlar varsa, bu muhtemelen bu yemeğin nasıl ve ne zaman bir araya geldiğini hesaba katmaya ihtiyaç duyan önceki dört yemektir. Her şeyi bir anda düşünebilmek, mutfağın her bölümünün ne üzerinde çalıştığını anlamak ve bilmek, ustalaşması çok zor bir beceridir. Bir Baş Aşçı bunu çok iyi yapabilecek, ayrıca müşterilerin neler yaşadığını ve hizmet sırasında herhangi bir noktada ön ekibin ne yaptığını anlayacak ve bilecektir.
 
Yemek tabağına sos gezdiren şefin yakın çekimi
 
5. Yaratıcılık
 
Şef olmak, bir tarifi takip etmekten daha fazlasını içerir. Bir şef, bir menüyü bir araya getirme, yemeğin tabakta nasıl göründüğü ve müşterilere nasıl tat verdiği konusunda yaratıcı olacaktır. Ayrıca mutfağın nasıl çalıştığını planlamada da yaratıcı olacaklar. Hatta bazı şefler restoranda dekor, sofra takımı ve oturma düzenlemelerinden sorumlu olacak. Müşterileri kapıdan içeri getiren şey genellikle bir şefin yaratıcı itibarıdır, bu yüzden yaratıcılığınızı denemekten korkmayın!
 
6. Zaman Yönetimi
 
Altıncı becerimiz, ticari mutfak tasarımında kendi işini kurmadan önce klasik eğitimli bir şef olarak on beş yıldan fazla deneyime sahip olan Victor'dan geliyor. Victor, zaman yönetiminin önemini vurgular; Bu yeteneğin kendisine mutfak dışında da faydalı olduğunu söylüyor.
 
7. Ekip Çalışması
 
Profesyonel mutfak, farklı geçmişlere sahip birçok insanın ortak bir yemek pişirme aşkıyla bir araya geldiği, insanların kaynaştığı bir pota olabilir. Hem çalışabilmek hem de ekibinizle iyi geçinebilmek, sorunsuz bir şeflik kariyeri için temel bir beceridir. Bir mutfakta şef olmak, bir makinenin dişlisi olmak gibidir, hizmetin başarısı için her insanın oynayacağı bir rol vardır. Bunu sağlamak için siz ve ekibinizin geri kalanı birlikte iyi çalışmalısınız.
 
8. Liderlik Becerileri
 
Deneyimli şefler bir takım oyuncusu olmanın yanı sıra takıma nasıl liderlik edeceklerini de bilmeli ve onlardan en iyi şekilde yararlanmalıdır. Baş Aşçı mutfaktan sorumludur ve bu nedenle yön verebilmeli ve hemen takip ettirebilmelidir. Aynı zamanda, mutfakta neşeli bir atmosfer sağlamaları gerekir. Ayrıca her şeyin yolunda gitmesini sağlarken, hizmet sırasında genç personel üyelerine akıl hocalığı ve koçluk yapmaları gerekebilir.
 
Baş aşçı mutfakta genç şefe koçluk yapıyor.
9. Esneklik
 
Aşçıları, ürettikleri yiyeceklerle ilgili olarak diğer şeflerden, meslektaşlarından ve müşterilerden sıklıkla geri bildirim alacaklardır ve bu geri bildirimlerin tümü olumlu olmayacaktır. Eleştiriyi ele alabilmeli, dürüstçe bakabilmeli ve geçerli olup olmadığına karar verebilmelisiniz. Şef ve işletme sahibi Ira, kariyerine ne zaman başladığını hatırlıyor:
 
10. Dayanıklılık
 
Bu beceri sizi şaşırtabilir, ancak şeflerin mükemmel bir fiziksel ve zihinsel zindeliğe sahip olmaları gerekir. Bir mutfakta çalışmak çok fiziksel olarak zorlayıcı olabilir - sıcak havalarda ve çok fazla ara vermeden uzun vardiyalar boyunca ayaklarınızın üzerinde çalışmak - zordur. Bunun da ötesinde, baskıyla başa çıkmak ve oyununuzun, bölümünüzün ve mutfağınızın üstünde olmak için gereken zihinsel enerji çok büyük olabilir. Deneyimli bir şef, odaklanmaya devam etmek ve müşteriler için sürekli olarak yemek üretmek için mükemmel bir dayanıklılığa sahip olacaktır.
 
Unutmayın, bunun gibi becerilerin mükemmelleşmesi bir ömür alabilir, bu yüzden bu liste size benzemiyorsa endişelenmeyin… henüz ! Şef olmak için gereken temel becerilerin farkında olmak doğru yönde atılmış bir adımdır. Listemiz ve şef arkadaşlarımızın tavsiyeleri, mutfakta kendi duygu ve hareketlerinizi göz önünde bulundurduğunuzda size düşünmeniz gereken yiyecekler vermelidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler