• Edirne Belediyesi Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu

    Edirne Belediyesi Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu

  • Edirne Belediyesi Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu

    Edirne Belediyesi Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu


Edirne Belediyesi Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu

Edirne Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü'nün Maarif Caddesi'ndeki binasında verilecek kursun ilk gününde ziyaret eden Belediye..

Edirne Belediyesince aşçılığa başlamak isteyen kadınlar için "Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu" açıldı.
 
Edirne Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü'nün Maarif Caddesi'ndeki binasında verilecek kursun ilk gününde ziyaret eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, usta öğretici Gülcan Koç ve kursiyer kadınlarla sohbet etti, başarı diledi.
 
Kursiyerlerin hazırladığı mercimek çorbası ve atıştırmalıkların tadına bakan Gürkan, belediye olarak kadınlara her desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde aşçılık eğitimleri alanında yer alan çalışmada Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mutfak Akademi'nin, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün bir projesi olduğunu söyledi.
 
Turizmin en önemli ayaklarından birinin gastronomi olduğunu belirten Gürkan, "İnsanlar olarak günde en az bir öğün yemeğe ihtiyacımız var. Kadınlarımızın hünerli elleriyle yapacağı yemekler için bir restoran da açarız. Edirne Belediyesi Edirne Kadınları Mutfağı ismiyle. Onlar yeter ki üretsinler. Bundan çok da mutlu olurum ben. Çünkü Edirne bir turizm kenti artık. 
 
Dünyada en çok turist çeken ilk 100 şehir içerisinde 68. sırada, Türkiye'de de İstanbul ve Antalya'dan sonra 3. sırada gelen bir şehir."diye konuştu.
 
Gürkan, iyi bir yemeğin, gastronominin olmazsa olmazı olduğunu, kadınlarla güzel işlere imza atmak istediklerini belirtti.
 
Koç da kurs bittikten sonra bir dükkan açıp halka hizmet ederek kadınlara gelir kapısı açmayı hedeflediklerini ifade etti.
 
Farklı sektörlerde çalışan 18 kadının kursiyer olarak yer aldığı Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu'nda haftanın 4 günü eğitim verilecek.
 
Yemeklerin hazırlanması ve sunumunun anlatılacağı 450 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler "aşçı yardımcısı" sertifikası alacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler