Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi "USLA"

Usla lezzet akademisinin özellikleri nelerdir? Gastronomi ve mutfak sanatlarında USLA Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisinin hizmet kalitesi -ndeki hedefleri nelerdir?

Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi "USLA"
 
"Usla" lezzet akademisi nedir? "Usla" lezzet akademisinin özellikleri nelerdir? Gastronomi ve mutfak sanatlarında "Usla" Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisinin hizmet kalitesindeki hedefleri nelerdir? "Usla" eğitim kadrosunun başında kim vardır? Usla’nın fiziki yapısının özellikler nelerdir? "Usla", öğrencilere uygulama ve pratik aşamasında ne gibi avantajlar sağlıyor? Şef adaylarının yurtdışına hazırlama ve yurtdışında çalışma imkanları nasıl?
 
Geçtiğimiz günlerde foodmoodmagazine haber sitesi ile bir söyleşi yapan "Usla" Genel Koordinatörü Hülya Acar'ın röportajı'nı kaynak göstererek Türk aşçı haberleri olarak aşçılık camiası, aşçılık mesleğine gönül vermiş geleceğin Türk mutfağı şefleri ile bizler de paylaşmak istedik...
 
Uluslararası "Usla"; gastronomi kariyerinde dünyanın kapılarını aralıyor
 
Her biri konusunda uzman eğitmenleri, profesyonel ekibi ve 10 yılı aşkın tecrübesi ile otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe sertifikalı ve diplomalı eğitimler veren USLA -Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi, Türkiye'de alanının öncüleri arasında yer alıyor. Çok yakında Kanyon’da kapılarını açacak olan yeni kampüsü başta olmak üzere 10 yılı aşkın hikayesini de daha modern, daha dinamik bir çizgiye taşıyan USLA, tüm bu süreçte gerçekleştirdiği eğlenceli ve leziz atölyeleri, sektöre yepyeni isimler kazandıran profesyonel eğitimleri ile ilgi görüyor. 
 
Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi "USLA"USLA'nın kuruluşundan bu yana gelişimini, eğitimlerini, sektöre kattıklarını ve daha fazlasını USLA Genel Koordinatörü Hülya Acar ile konuştuk.
 
Öncelikle ana hatlarıyla biraz USLA’yı anlatır mısınız?
 
"Usla" 10 yılı aşkın varlığı ile kendi alanının öncülerinden biri… Haliyle alanımızda gerçekten önemli bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahip, iyi bilinen ve hatta deyim yerindeyse bu konuda nesilden nesile önerilen bir kurum USLA-Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi …Biz sadece Türkiye içinde geçerliliği olan bir eğitim vermiyor, uluslararası geçerliliği olan bir akademik eğitim içeriği sunuyoruz. Çok hakim olmayanlar bizi sadece yemek okulu gibi algılıyor olabilir ancak konumuz bununla sınırlı değil. 10 yılı aşkın süredir otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe sertifikalı ve diplomalı eğitimler veriyoruz.
 
USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) Genel Koordinatörü Hülya Acar
 
Öğrencilerimize çok uluslu ve çok kültürlü bir ortam sunuyor, onlara maksimumda donanımla eğitim veriyoruz. Sürekli gelişen ve büyüyen otelcilik, yeme-içme sektörünün dinamiklerini en güncel şekilde aktarıyor, profesyonellik ve kaliteli hizmet anlayışı noktasında en önemli donanımı sunuyoruz. USLA olarak tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza da önem veriyoruz ve öğrencilerimizin en doğru partnerleri, ekipmanları, çözüm ortaklarını tanımaları için özen göstererek iş birliklerimize imza atıyoruz. Otelcilik ve yeme-içme sektörü tarafına da mezunlarımız ile uluslararası kalitede teori ve uygulamalı eğitim almış kişileri kazandırarak, mevcut işgücüne önemli derecede katkı sağlıyor, sektörde aranan kaliteli istihdamları yaratıyoruz.  
 
Uluslararası başarılara imza atan, kendi kategorisinde yeniliklerin öncüsü olan birçok mezunumuz olmasından gurur duyuyoruz.
 
Gelişen dünyaya ve ihtiyaçlara entegre, uzman eğitmen kadromuz ile kariyerinde başarılı olmak isteyenler için sunduğumuz eğitimlerin yanı sıra farklı deneyimler, farklı kültürler ve lezzetler keşfetmek isteyenlere yönelik atölyeler de sunuyoruz. Bu bireysel ya da kurumsal anlamda gerçekten de önemli bir tecrübe; kariyer olarak görmese bile bildiklerine yenilerini eklemek, sevdikleriyle güzel zaman geçirmek, yepyeni kültürler ve tatlar keşfetmek isteyenler için gerçekten değer verdiğimiz bir diğer tarafımız. 
 
Yani özetleyecek olursak, yaşınız kaç olursa olsun şayet otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe bir kariyer edinmek istiyorsanız, bunun da hem Türkiye’de hem de uluslararası geçerliliği olan bir eğitim olmasını önemsiyorsanız ya da kariyer değil amacım, doğru insanlar, doğru eğitmenlerle beraber yeni lezzetler keşfetmek ve bu konuda da iyi olmak istiyorum diyorsanız güvenle katılacağınız atölyelerin adresi ve akademisi olarak USLA’yı tanımlayabiliriz.
 
“Öğrencilerimize çok uluslu ve çok kültürlü bir ortam sunuyor, onlara maksimumda donanımla eğitim veriyoruz. Sürekli gelişen ve büyüyen otelcilik, yeme-içme sektörünün dinamiklerini en güncel şekilde aktarıyor, profesyonellik ve kaliteli hizmet anlayışı noktasında en önemli donanımı sunuyoruz.”
 
Kuruluşundan bu yana eğitimlerin kalitesini arttırmak adına nasıl bir yol izlendi?
 
Açıldığımızdan beri eğitimlerimizin kalitesini arttırmak öncelikli bulduğumuz konuların başında geliyor. Gelişen dünya ve sektör açısından her zaman yenilikleri takip ediyor, olmazsa olmazları ve sektörel ihtiyaçları doğru tespit ederek, eğitim müfredatımıza konusunda uzman eğitmenlerle eklemelerini sağlıyoruz. Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitim Programı, IYT Superyacht Chef eğitimi, SCA Sertifikalı Barista Eğitimi, Ağırlama ve Servis Eğitimi bu konuda gösterebileceğimiz en iyi örneklerin başında geliyor. 
 
Nedenine gelecek olursak, alanımızda elbette profesyonel aşçılık eğitimleri gibi olmazsa olmaz dediğimiz eğitimlerimiz var; bunlar kuruluşumuzdan beri var olan ve içeriklerini güncelleyerek geliştirdiğimiz eğitimlerin başında geliyor. Ancak açıldığımızdan bu yana değer kazanan ve eğitim tarafında da büyük bir eksikliği yaşanan bar-miksoloji, lüks yat şefliği, barista, ağırlama ve servis eğitimleri tarafında yaptığımız yatırımlar ve uzman eğitmenler ile alanımızda öncülük ettiğimizi söyleyebiliriz. 
 
Miksolojinin hem tüm dünyada hem de ülkemizde değer kazanmasıyla beraber eskiden sadece turizm-otelcilik okullarında görülen bar eğitimini daha da geliştirerek, sektöre nitelikli profesyoneller kazandırmak adına miksolojinin de inceliklerinin olduğu donanımlı eğitimimizi hemen müfredata ekledik. Yine aynı şekilde baristalığın ve 3’üncü nesil kahveciliğin dünyada ve ülkemizde popüler olması, sektörün de nitelikli profesyoneller ihtiyacını karşılamak için bu eğitimimizi de müfredatımıza dahil etmiştik.
 
Şu an en güncel ve bizlerin de açık ve net olarak sektörde gördüğümüz ihtiyaç üzerine müfredatımıza aldığımız Ağırlama ve Servis Eğitimi… Sektör git gide büyüyerek, hacim kazanıyor ancak bununla beraber kurumların vitrini ve yüzü olan elemanlar konusunda oldukça büyük bir eksiklik yaşanıyor. Hal böyle olunca sıfırdan işi öğrenecek elemanlar ile ne yazık ki kurumlar başarıyı elde edemiyor, eleman ihtiyaçları için çözümler arıyorlar. İşte tam da bu yüzden hem sektördeki açığı karşılayacak, hem de işe adım adım başlayarak kariyerinde ilerleyecek kişiler için bu eğitimin USLA’da olmasını önemseyerek Ağırlama ve Servis Eğitimi’ni müfredatımıza aldık.
 
USLA’daki eğitimler ve sertifikalar hakkında bilgi verir misiniz?
 
USLA eğitimlerinin hepsi MEB sertifikalı… Ayrıca 30 yılı aşkın bir kurum olan AHA (American Hospitality Academy International Hotel Management Schools, AHA-IHMS) sertifikamız mevcut ki bu herkese sağlanan bir sertifika değil; alt yapınız, kurum kültürünüz, eğitmenleriniz ile birçok kriter gerektiriyor. Eğitmenlerimizin hepsi de bu sertifika kriterlerine uygun. Peki nedir bu sertifikanın ve sertifikaya uygun eğitim müfredatı ve eğitmen kadrosunun faydası dersek, USLA mezunları sadece Türkiye’de çalışma imkanı bulmakla kalmıyor, eğitim sırasında staj imkanı dahil seçtikleri eğitim dalına göre Amerika’da, İspanya’da ve Portekiz’de çalışma imkanı da yaratıyoruz. 
 
Mevcut durumda sunduğumuz eğitimler arasında, Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik, Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık, Uzun Dönem Pastacılık ve Ekmekçilik, Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi, Yiyecek – İçecek İşletmeciliği, Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi, SCA Sertifikalı Barista Eğitimi, İleri Seviye Pizza Eğitimi, Mutfağa İlk Adım Aşçılık, Mutfağa İlk Adım Pastacılık ve Ekmekçilik, Servis ve Ağırlama, IYT Superyacht Chef / Yat Aşçılığı, Master Şef, eğitimleri yer alıyor. Bununla beraber diğer sertifikalarımız arasında Türkiye’de ilk ve tek olarak USLA’da bulunan International Yacht Training (IYT) Superyacht Chef sertifikamızdan bahsetmek istiyorum. IYT Superyacht Chef / Yat Aşçılığı programında verilen bu sertifika, yüksek maaş imkanı sunan yat turizminde kariyer yapmayı düşünen şeflere uluslararası standartlarda bir eğitim sağlamakla beraber, sektöre de nitelikli elemanları kazandırıyor. Her eğitimimizin sonunda o eğitimin içeriği ve gerekliliği ile ilgili sertifikaları da ayrıca veriyoruz.
 
USLA eğitim kadrosunun başında deneyimli isim Cenk Akkaya bulunuyor. Eğitim kadrosu hakkında bilgi verir misiniz, nasıl bir yol izliyorsunuz?
 
 
Bu konu en hassas olduğumuz konu; dile kolay 10 seneyi aşkın bir akademiyiz USLA olarak… O yüzden eğitim kadromuz bizim için çok değerli. Kadromuzun önderi alanında rüştünü ispatlayan Cenk Akkaya… İyi bir şef olmak iyi bir şef eğitmeni olduğunuz anlamına gelmiyor. Hele ki uluslararası geçerliliği olan bir eğitimden bahsediyorsak. Cenk Akkaya bu konuda gerçekten önemli bir referans; bununla beraber USLA’nın uzmanlığı ile her biri kendi alanlarında uzman ve birbirinden kıymetli oluşturduğumuz yaklaşık 20 kişilik bir eğitmen kadromuz var. Başta USLA akademi şefimiz Cenk Akkaya olmak üzere, uzman eğitmenlerimi, konularına uygun olacak şekilde en donanımlı ve yetkin eğitim müfredatlarını organize ederek, eğitimlerimizdeki öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştiriyorlar.
 
USLA mezunları sadece Türkiye’de çalışma imkanı bulmakla kalmıyor, eğitim sırasında staj imkanı dahil seçtikleri eğitim dalına göre Amerika’da, İspanya’da ve Portekiz’de çalışma imkanı da buluyorlar.
 
USLA’nın fiziki yapısından biraz bahseder misiniz? Derslikler, mutfaklar vs. ne gibi imkanlar mevcut?
 
Fiziki yapımız çok katlı ve oldukça geniş yani her anlamda operasyonu rahatlıkla yönetebileceğimiz bir yapıda… Merkezi ofislerimiz, departmanlarımız, eğitim alanlarımız/dersliklerimiz, atölye alanlarımız, mutfaklarımız, etkinlik alanlarımız, uygulamalı restoranımız gibi her anlamda yetkinliğimizi ortaya koyan bir konfora sahibiz. Yeni Kanyon projemiz ile bu yapımızı da iki katına taşıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz.
 
USLA, öğrencilere uygulama ve pratik aşamasında ne gibi avantajlar sağlıyor?
 
USLA olarak tüm eğitimlerimizi teoriyle beraber uygulamalı olarak vermeyi önemsiyoruz. Bilgi kadar öğrendiklerini sektöre profesyonel olarak adım atmadan pratiğe dökmeleri ve tecrübe etmeleri gerekiyor. Bu yüzden uygulama ve pratik aşamasında hem dersliklerimiz, hem de sağladığımız staj imkanları ile öğrencilerimize avantaj sağlıyoruz.
 
Acar, “Merkezi ofislerimiz, departmanlarımız, eğitim alanlarımız/dersliklerimiz, atölye alanlarımız, mutfaklarımız, etkinlik alanlarımız, uygulamalı restoranımız gibi her anlamda yetkinliğimizi ortaya koyan bir konfora sahibiz” diyor.
 
Şef adaylarının yurtdışına hazırlama ve yurtdışında çalışma imkanları nasıl?
 
Bu konuda tüm eğitmenlerimiz ile gereken oryantasyonları yapıyoruz. Mesela, Amerika stajında, Marriott, Hilton, Ritz Carlton, Westinn, Starwood, Holiday Inn ve Radisson gibi dünyaca ünlü otellerin ABD’deki şubelerinde, zincir işletme ve prestijli restoranlarda staj yapma şansına sahip olarak, hem meslek hem de yaşam üzerine tecrübe ediniyorlar. İspanya ve Portekiz stajlarında ise öğrencilerimiz Michelin yıldızlı restoranların ve dünyaca ünlü zincir otellerin İspanya’daki ve Portekiz’deki şubelerinde staj yapıyorlar.
 
“Açtığınız işletmeyi her detayıyla nasıl yöneteceğinizi bilmeniz gerekir. Stok kontrolünde de, muhasebede de, serviste de, menü oluşturmadan sunuma kadar her noktada bilgili olmalısınız. Yoksa pastanın dilimi bu kadar küçülmüşken başarılı olamaz, işletmenizi bir süre sonra sürdürülebilir bir şekilde yönetemezsiniz.”
 
Şeflik eğitimleri dışında workshoplar, kısa eğitimler, eventler vs. mevcut mu?
 
Eğitimlerimizin dışında hem bireysel hem de kurumsal olarak sunduğumuz atölyelerimiz de bulunuyor. Kurumsallardan atölyelerimiz için ciddi talep alıyoruz. Şirketler çalışanları, bu tarz çalışmalarımız sırasında hem eğleniyor, hem yeni şeyler öğreniyor hem de ekip koordinasyonu, konsantrasyon, takım çalışması gibi birçok yönde kendilerini daha da geliştirme fırsatı buluyorlar. Bireysel atölyelerimiz arasında, Radyoda Müzeyyen, Bollywood Starları, Tartlar, Maya’lardan Damaklara El Yapımı Çikolatalar, Tam Partilik “Yemek Varsa Parti Var”, Misafirim Var! 
 
“Akşama Ziyafet Var”, Bir Isırıkta Hamburger, Et Lezzetleri, Kahveye Eşlik Eden Lezzetler gibi oldukça geniş bir çeşitliliğimiz bulunuyor. Üstelik bu ana başlıklarda sunduğumuz menüleri de dönemin malzemelerine göre de mevsimsel güncelliyor, daha önceden de katılanlara çeşitlilik sunuyoruz. Her USLA Atölyesi farklı bir deneyim ve keşif diye anılıyoruz. Atölyelerimizdeki amacımız insanların yeme-içme alanında kendilerini geliştirirken, aynı zamanda güzel zaman geçirmesi…
 
Didaktik olmaktan uzak ama tamamen doğru teknikler ve bilgilerin, anlaşılır ve sıcak bir şekilde aktarıldığı, günün sonunda atölyeye katılanların hem kendi hem de sevdikleri için yapabilecekleri yeni reçeteleri öğrendikleri, beraberinde yeni arkadaşlıklar edindikleri, sosyalleştikleri ve de güzel, eğlenceli zaman geçirdikleri, üstüne yaptıklarını da atölye sonu keyifle yedikleri bir dünyamız var; bu da gerçekten insanları çok mutlu ediyor. Nasıl yemeğin mutlulukla bir ilgisi olduğu gerçeği varsa, yemek yapmanın birçok insanda özellikle de yoğun çalışan beyaz yakalılarda terapi etkisi gösterdiğini görüyoruz. 
 
Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi "USLA"Biz de bunu o yüzden onlar için daha keyifli, eğlenceli, bir yandan da değerli kılmaya önem veriyoruz. Bu konuda aldığımız yorumlar da bizi çok mutlu ve motive ediyor. Sizin aracılığınızla ile buradan da belirteyim çok sık gelen bir soru bu çünkü; sürekli güncelleyerek sunduğumuz tüm atölyelerimizi @uslaakademi Instagram hesabımızdan takip edebilirler. Beğendikleri ve istedikleri, hatta şu an yeni bir trend olan “sevdiğine atölye deneyimi hediye et ve beraber unutulmaz bir anınız olsun” yaklaşımında hediye olarak seçecekleri atölyelerimiz için de yerlerini www.uslaakademi.com üzerinden ve iş birliği yaptığımız www.biletix.com ya da www.mobilet.com üzerinden ayırtabilirler.
 
Gastronomi eğitiminin bugün geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? USLA’yı burada nasıl konumlandırıyorsunuz?
 
Uluslararası Gastronomi eğitimi bu alanda kariyer elde etmek isteyenler için olmazsa olmaz… Hayatınızı bu odakta kurmak ve başarılı olmak istiyorsanız da en doğru eğitimi, konusunda uzmanlardan almanız aynı diğer tüm meslek kollarının eğitimlerinde olduğu gibi önem taşıyor. Nasıl bir doktor, iyi bir tıp fakültesinden mezun olmadan mesleğini yerine getiremez ise aynı bu şekilde sırf anneden, deden iyi yemek yapabiliyorsunuz diye bu mesleği gerçekleştiremezsiniz; ticari olarak da, mesleki anlamda da günümüz dünyasında sürdürülebilir olmaz. Açtığınız işletmeyi her detayıyla nasıl yöneteceğinizi bilmeniz gerekir. Stok kontrolünde de, muhasebede de, serviste de, menü oluşturmadan sunuma kadar her noktada bilgili olmalısınız. 
 
Yoksa pastanın dilimi bu kadar küçülmüşken başarılı olamaz, işletmenizi bir süre sonra sürdürülebilir bir şekilde yönetemezsiniz. İster işletmeci olmak, ister servis elemanı, ister şef, ister ekmek veya pastacı, ne olmak istiyorsanız USLA’da sizi bu kariyere en donanımlı şekilde hazırlıyor. Sadece pasta şefi olarak çalışma hayatınıza başlasanız bile günün birinde kendi yerinizi işletebilecek hakimiyette eğitimler veriyoruz.
 
USLA’nın bundan sonrası için ne gibi çalışmaları ve hedefleri olacak?
 
Değişen dünya, değişen trendler ile kendimizi her zaman güncel tutmaya özen gösteriyor, her anlamda kendimizi geliştiriyoruz. Bu yenilenmeyi, marka kimliğimiz, logomuzu da aktardık. Daha güncel, daha dinamik, gelişen ve gelişen dünyayla uyumlu, çeşitliliğimizi ve hedeflerimizi aktaran bir marka kimliği oluşturduk. 2022’de bu değişimlerimiz devam edecek. Öte yandan, Kanyon projemiz var. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Kanyon projesi gerçekten büyük yankı uyandıracak. Kanyon’da 1400 metrekarelik bir alanımız olacak. 
 
Bu alana yatay bir şekilde yerleşerek, sadece bir eğitim akademisi değil aynı zamanda da bir yaşam alanı yaratacağız. Bu yaşam alanında, var olan öğrencilerimizi, Kanyon’da zaman geçirenleri, eğitimlerimizi ve atölyelerimizi merak eden hedef kitleyi, atölye katılımcılarını ağırlayacağız. 
 
Çünkü bu çatı altında eğitim sınıflarımız ve atölyelerimizin yanı sıra tam kapsamlı bir restoran, patisserie ile beraber öğrencilerimizin sosyalleşebileceği alanlar gibi çok yönlü, adeta donanımlı bir kampüs, bir yaşam alanı havası yaratacağız. İş birliği yaptığımız markaların en yeni ve en özel ürünleri için tasarladığımız alanlar, kendi ürettiğimiz lezzetlerle ile de çok keyifli bir alışveriş deneyimi de yaşatacağız. Açıkçası Kanyon projemiz ile kendi kulvarımızda bir ilki gerçekleştirecek ve alanımızda yepyeni bir bakış açısının öncüsü olacağız.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler