Macar Gulaş Nasıl Yapılır?

Macar Gulaş Nasıl Yapılır?

Macar gulaş nedir? En farklı et yemeklerinden Macar gulaş nasıl yapılır? Peki bu güne kadar evde Macar gulaş yaptınımı? Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden Macar gulaş yapmaya ne dersiniz?

Macar gulaş nedir? En farklı et yemeklerinden Macar gulaş nasıl yapılır? Peki bu güne kadar evde Macar gulaş yaptınımı? Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden Macar gulaş yapmaya ne dersiniz?
 
Macar gulaş nereye aittir?
 
Gulaş (Macarca: Gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir.
 
Hangi ülkenin en meşhur yemeği Gulaştır?
 
Gulaş, 'Gulyas' kelimesinden geliyor. Macarca bir kelime. Tahmin edebileceğiniz gibi Macaristan'ın en ünlü yemeklerinden biri. Özellikle ülkenin başkenti Budapeşte'ye gittiğinizde restoranlarda sıklıkla karşınıza çıkıyor.
 
Macar gulaş nasıl bir yemek?
 
Kökleri 9. yüzyıla kadar dayanan Macar gulaş; sebze, et ve kırmızı biber gibi malzemelerden yapılan ve tas kebabına da benzetilen bir yemektir. Orijinal tarif, Orta Avrupa'da bulunan ve Sırbistan'ın hemen yanındaki küçük bir ülke olan Macaristan'a aittir.
 
Bu ülkenin en meşhur yemeği dana eti ve soğanla yapılan ulaştır bu hangi ülkedir?
 
Gulaş (Macarca: Gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir.
 
Macar gulaş tarifi merak ediliyor. Macar gulaş çok sevilen et yemeklerinden biri. "Eğer bugün ne pişirsem?" diye araştırma yapıyorsanız ana yemek olarak Macar gulaşı deneyebilirsiniz. Yanına en sevilen pilav tariflerinden iç pilavı yapmanızı tavsiye ediyoruz...
 
Macar gulaşın püf noktası eti güzel mühürlemek ve yakmadan pişirmek. İşte etli ana yemek arayanlara Macar gulaş tarifi ve malzemeleri...
 
Macar Gulaş Nasıl Yapılır?
En Eski Yemek Tariflerinden Macar Gulaş Tarifi
En Meşhur Et Yemeklerinden Macar Gulaş İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Yarım Kilo Kuşbaşı Dana Eti
*     2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     8 Diş Sarımsak
*     3 Adet Havuç
*     200 gr. Beyaz Lahana
*     2 Adet Orta Boy Kırmızı Kapya Biber
*     3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Yemek Kaşığı Un
*     3 Su Bardağı Su
*     1 Çay Kaşığı Kekik
*     2 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay Kaşığı Pul Biber
*     Yarım Çay Kaşığı Kimyon
*     Tuz
*     Yeteri Kadar Su
 
Etli Ana Yemek Tariflerinden Macar Gulaş Terbiyesi İçin:
 
*     1 Yemek Kaşığı Un
*     1 Kepçe Pişen Yemeğin Suyu
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Şeflerin Yemek Tariflerinden Macar Gulaş Yapılış Tarifi
 
Macar gulaş tarifi için öncelikle eti tencereye koyun ve kavurun. Suyunu salınca, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve bir tabağa alıp, kenarda bekletin.
 
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları da doğrayarak yemeği yapacağınız tencerede yağla kavurun. Kapya biberi ve rendelediğiniz beyaz lahana ve havuçları da ekleyin. Güzelce karıştırın.
 
Kavrulan soğanlı bibere, salça ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından eti ve baharatları da ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
 
Çorba kâsesinde, yemek suyundan 1 kepçe alın ve bira tabakta 1 yemek kaşığı unla karıştırın. Unu iyice erittikten sonra tencereye ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Dibi tutmaması için arada karıştırın. Macar gulaş tarifi hazır. Afiyet olsun...
 
Türk aşçı haberleri not:
Macar gulaşın içerisine konan sebzeler diri olmaz, ya rendelenir yada çok küçük parçalar halinde kıyılarak konur. yemek pişerken bu parçalar eriyerek sosuna karışır ve kıvam verir...
 
Macar Gulaş Nasıl Yapılır?
Macar Gulaşın tarihi nedir?
 
Gulaş (Macarca: Gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir.
 
9. yüzyılda Macar çobanlar, sürüleri otlatmaya götürmeden önce yola çıkarken, yanlarına taşıyabilecekleri yiyecekler alırdı. Kuşbaşı etleri soğan ve diğer tat vericilerle birlikte ağır ateşte yağı eminceye dek pişirir, daha sonra yemeği kurutur ve koyun işkembesinden yapılan tulumlarda saklardı. Kurutulmuş haldeki yiyeceğin yenilecek kadarına su katarak, yemek ya da çorba şeklinde hazırlardı.
 
Günümüzde gulaşın vazgeçilmez baharatı kabul edilen kırmızı biber, yemeğe 18. yüzyılda eklenmeye başlandı. Klasik "tencere gulaşı", soğanla kuşbaşı doğranmış sığır ya da koyun etinin domuz yağında kızartılmasıyla yapılır. Bu yemeğe tamamlayıcı olarak, sarımsak, kimyon, domates,  beyaz lahana, yeşil biber ve patates de konulur.
 
Macaristan'a özgü bir başka yemek olan székely gulyás da domates, soğan, kimyon ve ekşi krema katılarak yapılan bir tür domuz ve salamura lahana haşlamasıdır. (Sauerkraut)
 
Ayrıca, Macaristan'da gulaş benzeri Pörkölt adı verilen bir yemek de yapılır. Bunlara benzer yemekler, Macaristan dışında, Kuzeydoğu İtalya'dan Karpatlar'a eski Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ülkelerinde yaygın olarak pişirilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler