Nar Reçeli nasıl yapılır?

Nar Reçeli nasıl yapılır?

Peki Nar Reçeli yapmanın özellikleri nelerdir hiç merak ettiniz mi? Yöresel mutfaklar -ımızda kış hazırlıklarından Nar Reçeli yaparken nelere dikkat edilir? Evde nar reçeli yapabilmek için hangi...

Nar Reçeli nasıl yapılır? Evde nar reçeli yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? En eski reçel tariflerinden Nar Reçeli yapmayı denediniz mi?
 
Peki osmanlı saray mutfağında da yapılan reçel çeşitlerinden Nar Reçeli yapmanın özellikleri nelerdir hiç merak ettiniz mi? Yöresel mutfaklarımızda kış hazırlıklarından Nar Reçeli yaparken nelere dikkat edilir?
 
İşte Türk mutfağında Yöresel lezzet taşıyıcısı "Fazile Paksoy" un kaleminden orijinal ölçüler ile Nar Reçeli tarifi...
 
Nar Reçeli nasıl yapılır?
Yöresel lezzet taşıyıcısı- Fazile Paksoy
 
Narlarımızı topladık geçen hafta. Her sene toplar konuya komşuya dağıttıktan sonra sağlamca olanlarını tavana asarız. Bu sene narlar çok çatlak.Atsan atılmaz, satsan satılmaz denir ya işte öyle.Bizde annemle oturduk ve sağlam yanlarını taneledik.
 
Aslında narın hiç bir işlem görmeden yenmesi taraftarıyım ama elimizde 5,6 kilo tanelenmiş nar olunca reçel yapmaya karar verdim bende. İyi de oldu. Hem narlar yabana gitmedi, hemde reçel tariflerime bir çeşit daha eklendi. Sizlerde denersiniz belki.
 
Nar Reçeli İçin Klullanılan Malzemelerimiz:
 
*     6 su bardağı nar tanesi
*     1 su bardağı nar suyu
*     2 su bardağı toz şeker
*     Yarım limon suyu.
 
Nar Reçeli Yapılış Tarifi
 
Nar Reçeli nasıl yapılır?
İlk olarak nar tanelerini şekerleyerek 1 gece beklettim. Ertesi gün kontrol ettiğimde hiç sulanmadıklarını gördüm. Sulandırmak için kalan narlardan sıktım ve suyunu ekledim.
 
2 saat daha beklettikten sonra üstünde biriken köpükleri alarak yaklaşık 1 saat kadar orta ateşte pişirdim ve sıcak sıcak kavanozladım. Benim narlarım tatlı deve dişi nardı. O yüzden şekeri iyi geldi. Biraz mayhoş olan hicaz narından yapanlar şeker miktarını arttırabilirler. Nar gibi bereketli sofralarımız olsun her zaman.
 
Sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler