Şef Kemal Demirasal İngiliz Kaykaycılara Ocakbaşı Keyfi

Şef Kemal Demirasal İngiliz Kaykaycılara Ocakbaşı Keyfi

Kemal Demirasal, şimdi de çağdaş bir ocakbaşı konsepti üzerinde çalıştığını söyledi. Kendisinin deyimiyle “kaykaylı ocakbaşı müdavimleri” göreceğimiz Counter isimli..

Şef Kemal Demirasal İngiliz Kaykaycılara Ocakbaşı Keyfi
 
Türk mutfağı şeflerinin uluslararası çalışmaları arasında aşçılık camiasını da mutlu edecek bir haberi sn. Arda Sayıner'in hürriyet' gazetesindeki köşesinde bulduk. Türk mutfağının 2022 dünya gastronomi trendlerinde ve dünyada Türk mutfağı tanıtımlarında ön plana çıktığı bu günlerde ilgili yazıyı kaynak göstererek bizlede gastronomi haberlerinde paylaşmak istedik...
 
İngilizlere Türk yemekleri
Arda Sayıner
 
1895 yılında kurulmuş olan dünyanın en eski gastronomi okullarından Le Cordon Bleu’nun Londra’daki merkezinde ilk kez Türk yemekleri etkinliği düzenlendi. İşte İngilizlerin Türk lezzetlerinin yapımına yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin detayları...
 
Düşünülenin ötesinde
 
Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nin koordinasyonu ve şef Kemal Demirasal’ın eğitimiyle gerçekleşen etkinliğe hem mutfak ortamında hem de online olarak birçok İngiliz katılım gösterdi.
 
İngilizlere Türk yemekleri
 
Le Cordon Bleu’nun Londra’daki tarihi binasında gerçekleşen etkinlikte kuzu tandır ve Antep fıstıklı baklava tariflerinin yanında tüm yemeklerin tarihi ve Türkiye’nin gıda coğrafyası özelinde de anekdotlar sunuldu.
 
Şef Kemal Demirasal İngiliz Kaykaycılara Ocakbaşı KeyfiTürkiye’nin tanıtım videolarına yer verildi.
 
Etkinliği organize eden Londra Yunus Emre Kültür Merkezi Genel Müdürü Mehmet Karakuş şöyle dedi: “Türk mutfağı, Londra gibi kozmopolit şehirlerde yaşayan farklı kültürden toplumların ilgisini çeken bir mutfak.
 
Le Cordon Bleu gibi prestijli bir kurumda Türk gastronomisine karşı İngilizlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmak gurur verici. Türk mutfağının düşünülenin ötesinde bir bilinirliği ve beğenilirliği var.”
 
Kaykaycılara ocakbaşı
 
Etkinlikteki lezzetlerin yapımını sunan En Başarılı Mutfak Şeflerinden Kemal Demirasal, modern bir tarif geliştirerek Antep fıstığı kremasıyla hazırladığı baklavayla adeta şov yaptı. Füzyon lezzetlere karşı merakı olan Kemal Demirasal, yakın zamanda da Foxy isimli markayı kurarak Londra’daki ilk modern kumpir mekanını açmıştı. Somonlu, pancar soslu kumpirleri İngilizlerin beğenisine sunmuştu.
 
Etkinlik sonrası sohbet ettiğimiz şef Kemal Demirasal, şimdi de çağdaş bir ocakbaşı konsepti üzerinde çalıştığını söyledi. Kendisinin deyimiyle “kaykaylı ocakbaşı müdavimleri” göreceğimiz Counter isimli mekan, şubat ayında ilk misafirlerini Londra’nın Notting Hill semtinde ağırlayacakmış.
 
Gastro yatırım
 
Restoran işletmeciliği demişken... Geçen hafta Atlas Real Estate London’ın sahibi Helin Konnolu ile tanıştım. ABD’deki deneyimlerini İngiltere’ye aktaran Konnolu, “gastronomi emlağı” özelinde çok enteresan bilgiler verdi.
 
Kendisinin anlattığına göre; yurtdışındaki şeflerin ve yatırımcıların Londra’daki restoran işletmeciliğine ilgisi son 10 yılın rekorunu kırmış. Brexit ve Covid’e rağmen özellikle Katar, Hindistan ve Çin’den yatırımcılar birçok önemli restoranı satın almış. İngilizlerin şehirdeki işletmecilik oranı gitgide düşüyormuş.
 
İngilizlere Türk yemekleri
 
Girişimcilere İngiltere’ye gelmeden kiralık ev ve restoran yatırımı hizmeti sunan Helin Konnolu, Türkiye’deki yatırımcıların İngiltere’ye gelmeden de birçok işlemi takip edebildiklerini vurgulayarak şöyle dedi: “Hem ev kiralama hem de restoran yatırımı için uzaktan sözleşme takibi yapıyorsunuz. Londra’ya geldiğinizde birçok işleminiz öncesinde hazırlanmış oluyor. Covid’in getirdiği zorluklar ve mesafeler, Türk markalarının Londra’ya açılması için engel değil. Gastro yatırım trendleri şu an Londra’da yabancıların lehine.”
 
New York çıkarması
 
Bir diğer uluslararası gastronomi haberi de Gastronomi Turizmi Derneği’nden.
 
Telefonda sohbet ettiğim dernek başkanı Gürkan Boztepe, 14 Ocak’ta New York’ta yeni açılan Türk Evi’nde gerçekleştirilecek Gastro Show etkinliğinde Amerikalı misafirlere Dr. Ender Saraç’ın anlatımıyla Türkiye’nin yerel gıda ürünlerinin ve Türk mutfağının tanıtılacağını söyledi. Ticaret Bakanlığı ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle gerçekleşecek etkinliğin bir seri olduğunu belirten Boztepe, ‘Gastro Show’ların 2022’de Los Angeles ve Londra’da devam edeceğini belirtti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler