• Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı

    Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı

  • Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı

    Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı


Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı

Bir ana yemek ve bir tatlı yapımını gerektiren yemek yarışmasında ana yemek olarak yapımı ve sunumuyla farklılık yaratan “miftahi tas kebabı”, tatlı olarak ise isot kadar acısıyla..

Acısıyla Bilinen Urfa Biberini Tatlı Olarak İşleyen Urfalı Ustalar 35 İl İçerisinde Üçüncülük Aldı.
 
Urfa’nın nesi meşhur denildiğinde ilk akla gelen isottur. İsot ise acısıyla bilinir. Nötr tada sahip olan bir ürünü tatlandırmak elbette kolay olanı. 
 
Türk mutfağının en güçlü yanı var olanı güzel işlemektir. Öyle ki kendi topraklarında üretilmeyen kahvenin, kendi ismiyle anılmasını sağlayacak kadar farklı ve özel hale getiren Türk mutfağının neferleri, bu özelliğini Antalya’da yeniden gösterdi. 
 
İyi işlemek, farklılaştırmak, beklenmeyen bir ürün haline getirmek ve özel kılma gücü, Şanlıurfa’nın değerli ustalarının becerikli ellerinde hayat buldu. 
 

Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı

AGEB tarafından ANFAŞ içerisinde yapılan “Gelenekten geleceğe Anadolu yemekleri” yarışmasına farklı illerden katılan 35 ekip içerisinde üçüncülük alan Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneğinden Nusret Bal, Suzan Demir ve Cemal Demir, yemeklerinin ve şeflerinin iddiasını ispatlamış oldu. 
 
Bir ana yemek ve bir tatlı yapımını gerektiren yemek yarışmasında ana yemek olarak yapımı ve sunumuyla farklılık yaratan “miftahi tas kebabı”, tatlı olarak ise isot kadar acısıyla tanınan bir biberin tatlısıyla katılan Şanlıurfa’lı ekip yemeklerini ve coğrafyasını temsil etti. Miftahi kebabı kendi içlerinde, bir araya geldiklerinde yapan ailenin ismiyle anılıyor. 
 
Miftahi ailesi bu kebabı kendileri ürettikleri gibi, pişirme tekniği, pişirme de kullanılan tası da kendileri üretmiştir. Bu pişirme aracı ile hem vakumlu pişirme hem de yemeğin suyunun yemekle aynı ısıda hazır tutulmasını sağlamaktadır. Tamamen orijinal ve eşsiz bir özelik taşıyan bu yemek izleyici ve jürilerin ilgisini çekmiştir. 
 
Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı
Nusret Bal’a ait reçeteyle kendisinin yapmış olduğu tatlının içeriğindeki isot, patlıcan, Urfa peyniri gibi ürünler hem yerel ürünler olması nedeniyle hem de bir tatlı içerisinde yer almaları nedeniyle oldukça farklı olduğu söylenebilir. 
 
İlginç oluşuyla ve ustaca bir araya getirilmesinden kaynaklı lezzetinden dolayı jürinin ve izleyicilerinde ilgisini çekmiştir. Tescillenmek üzere çalışmaları yapılan isot tatlısı ise tescilli Şanlıurfa biberi “isot” ile yapılan ilk tatlı olması açısından önem arz etmektedir. 
 
Acısıyla Bilinen Urfa Biberi Tatlı Olarak Üçüncülük Aldı
Şanlıurfa’yı temsilen Antalya’da yarışan Nusret Bal önderliğindeki ekibi Anadolu’nun bu özel yemeklerini ve ürünlerini unutturmadıkları, hatırlattıkları ve kazandırarak tanıttıkları için teşekkür ederiz. Başarılarından dolayı kendilerini kutlarız. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler