Isırgan Otu Çorbası

Isırgan Otu Çorbası

Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Çorbalardan Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır? Bir Egeli sözü derki " Otun zamanı geçer ama etin zamanı geçmez."Ot mevsimi gelmişse elimize geçen her fırsatı değerlendire..

Isırgan Otu Çorbası
Fazile Paksoy
 
Bir Egeli sözü derki " Otun zamanı geçer ama etin zamanı geçmez."Ot mevsimi gelmişse   elimize geçen her fırsatı değerlendirerek ota gideriz biz.Anlayacağınız hafta sonu yine ot günüydü. Bolca ot topladık.
 
Geçtiğimiz bir kaç gün soğuktu ve don vardı. Otların bir çoğu dondan etkilenmiş. En az etkilenen otlardan biri ısırgan otu. Isırgan otları yeni çıktığında salatasının tarifini yazmıştım. 
 
Isırganlar biraz kartlaşmış ve tohum yapmaya başlamışlar. Bu demek oluyor ki ısırgan çorbası yapma vakti gelmiş.O zaman bu şifalı çorbayı yapalım.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Çorbalardan Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır?
 
Isırgan Otu Çorbası
En iyi Yöresel Çorbalardan Isırgan Otu Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler :
 
*     İki bağ ısırgan otu
*    3 yemek kaşığı un
*    Zeytinyağ
*    Domates salçası
 
Isırgan Otu ÇorbasıSosu için:
 
*    İsteğe göre limon suyu ve sarmısaklı sos veya sarmısaklı yoğurt
 
Isırgan Otu Çorbası Yapılışı:
 
Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Yıkayıp ayıkladığımız ısırganların kalınca kısımlarını sıcak suya bastırıyoruz. Bir iki dakika kaynattıktan sonra ısırgan yapraklarını da ekleyip tencerenin kapağını ve ocağın altını kapatıyoruz.
 
Yaklaşık 10 dakika sonra ısırganlarımızı sudan çıkarıp bir bıçak yardımıyla kıyıyoruz. 
 
Başka bir tencerede 3 yemek kaşığı unu kavuruyoruz. Unumuz biraz pembeleşince salçayı ekliyoruz yeteri kadar kavrulunca devamlı karıştırarak ısırganları pişirdiğimiz suyu ve kıydığımız ısırganları ekleyip çorba kıvam alana kadar pişiriyoruz. 
 
Servis sırasında isteğe göre sarımsaklı yoğurt veya  sarımsaklı Limon  eşliğinde servis ediyoruz.
 
Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler