Fazile_ce Kabak Cezerye

Fazile_ce Kabak Cezerye

Fazile-ce masum cezerye adını verdiğim tatlıyı yaptım karantinada olduğum son günlerde. Yapımında arkadaşım Emine'nin gönderdiği kabağı kullandım.Benim verdiğim tohumla yetiştirmiş.

Fazile_ce Kabak Cezerye Nasıl Yapılır?
 
Yine kendim, kendim gibi kendinden şekerli arkadaşlarım ve takipçilerim için bir tatlı arayışına girdim. 
 
Ve Fazile-ce masum cezerye adını verdiğim tatlıyı yaptım karantinada olduğum son günlerde. Yapımında arkadaşım Emine'nin gönderdiği kabağı kullandım. Benim verdiğim tohumla yetiştirmiş. 
 
Bu beni çok mutlu etti. Yerli ve genetiğiyle oynanmamış tohumlarımız çok değerli çünkü. Yerli tohumlarımızın korunması ve üretilmesi dileğimle tatlımızı yapmaya başlayalım.
 
Fazile_ce Kabak Cezerye Nasıl Yapılır?
Fazile_ce Kabak Cezerye Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     3 su brd. rendelenmiş bal kabağı
*    1 su bardağı un
*    1/2 su bardağı ceviz
*    8 adet kuru incir
*    1 avuç mersin(isteğe bağlı)
*    2 su bardağı hindistan cevizi .
 
Fazile_ce Kabak Cezerye Yapılış Tarifi:
 
Fazile_ce Kabak Cezerye Nasıl Yapılır?
1- Kuru incirleri küçük küçük doğradım.Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekledim ve bir taşım kaynattım.Daha sonra blendır ile incirleri parçaladım ve süzgece koyarak sularının süzülmesini sağladım.
 
2- Başka bir tencerede hiç su koymadan arada karıştırarak kabaklarımı pişirmeye başladım. Susuz kaldığı zaman incirleri kaynattığım sudan azar azar ekledim ve kabaklar yumuşayana kadar pişirdim.
 
3- Un ve dövülmüş cevizi bir tencerede yağsız olarak unun kokusu çıkıp rengi hafif Pembeleşene kadar kavurdum.
 
4- Hindistan cevizi dışında diğer  bütün malzemeleri unu azar azar ekleyerek karıştırdım. Elde ettiğim hamuru  1-2 saat buzdolabında beklettim.
 
Fazile_ce Kabak Cezerye Nasıl Yapılır?
Daha sonra bir kısmını elimle yuvarlak şekil verdim ve hindistan cevizine buladım.Bir kısmını da rulo şekli vererek buzdolabında 3-4 saat beklettim.
 
Fazile-ce masum cezeryelerim hazır oldu. Yapanlara afiyet olsun.
 
Evlerimizden yemek kokusu ve yaptıklarımızı ikram edecek sevdiklerimiz eksilmesin.
 
Sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler