Horeca Fair'da Sağlıklı Gıda Ve Slow Food Konuşuldu

Horeca Fair'da Sağlıklı Gıda Ve Slow Food Konuşuldu

Türk mutfağı şefleri ve otel yetkilileri ile görüşebilecekleri, merak ettikleri soruların cevaplarını bulabilecekleri fırsat sunan HORECA Fair'de standlar profesyonel ziyaretçiler..

Horeca Fair'da Sağlıklı Gıda Ve Slow Food Konuşuldu
 
GL Platform tarafından üçüncü kez Fuar İzmir'de düzenlenen Horeca Fair- Uluslararası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı, sektördeki firmaların yanı sıra Avrupa, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu ülkelerinin de aralarında bulunduğu 20'den fazla ülkeden profesyonel ziyaretçi ve satın alma yetkilisini, tedarikçilerle buluşturdu.
 
Sektöre Umut Oldu
 
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın İzmir'de gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekerek, "İzmir, turizm ve gastronomi açısından eşi benzeri olmayan değerler taşıyor. Bu değerleri daha görünür kılmak ve İzmir'imizin yıldızını daha çok parlatmak için hedef koyduk. 
 
Konaklamadan ağırlamaya, gastronomiden yeni pazar arayışlarına kadar turizmin tüm yelpazesini içinde barındırırken sektörün A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarını HORECA Fair'den karşılaması için yola çıktık. 
 
Gördük ki doğru yoldayız. Sektörün önde gelen firmaları, tedarikçiyle aynı masaya oturdu ve sezon için hazırlıklarını planladı, ihtiyaç duyduklarını satın aldı. Pandeminin yarattığı olumsuz tablo, küresel ekonomideki negatif ilerleyişe karşın en iyi fuar ve festivallerden HORECA Fair, bu açıdan umut oldu. Türk turizminin turizm haberlerinde de yer aldığı gibi bu yıl hepsinden çok daha iyi geçeceğinin işaretlerini aldık. Sektör, HORECA Fair ile sezona çok iyi bir hazırlık yaptı" diye konuştu.
 
Şeflerin Gövde Gösterisi
 
TURİZM sezonu öncesi nihai satın alma kararlarınının verildiği HORECA Fair, alım heyetleri ve ikili görüşmelere zemin oluşturarak katılımcı firmaların ihracata yönelik satış ve bağlantılarının artmasına da olanak sağladı. Katılımcılara, Türk mutfağı şefleri ve otel yetkilileri ile görüşebilecekleri, merak ettikleri soruların cevaplarını bulabilecekleri fırsat sunan HORECA Fair'de standlar profesyonel ziyaretçilerde adeta doldu taştı. Fuar aynı zamanda şeflerin de gövde gösterisine sahne oldu. Türkiye'nin her yerinden gelen exclusive şefler, lezzet şovlarıyla tadı damakta bıraktı.
 
Türkiye gastronomi turizmi haberlerinde de yer alan bilgilere göre Sektörün ihtiyaçlarını karşıladığı HORECA Fair’de tedarikçilerle satın almacılar bir araya geldi. Fuar aynı zamanda şeflerin de gövde gösterisine sahne oldu. Türkiye'nin her yerinden gelen exclusive şefler, lezzet şovu yaptı.
 
“Bebeklere sakız tarhana”
 
HORECA Fair'de “Yerliyse Yeriz” söyleşisi de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.  İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer’in yaptığı sakız tarhana çorbasının tadı damaklarda, tarifi akıllarda kaldı. Soyer keçi sütü, yarımada sakızı, kara kılçık buğday unu ve karanfilden oluşan bu sağlıklı tarifin, Seferihisar’da mamaya geçiş dönemlerinde “bebeklere” verildiğini söyledi.
 
“Sağlıklı gıda tüketin”
 
Yaptığı tarhana çorbasından yola çıkarak Sağlık Haberleri için slow foodun yani iyi, temiz ve adil gıdanın peşinden gitmek gerektiğinin altını çizen Soyer “Sağlıklı gıdaya ulaşabilmek için gıdanın zamanında üretilmiş, ilaçlanmamış olması ve adil fiyatlarla üretilip, tüketiciye sunulması çok önemli. Bu noktada sağlıklı gıda için aşçılar, küçük üreticiler ve tüketiciler olarak birbirimizle iletişim halinde olmalıyız” dedi.
 
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uzm. Dr. Ülkümen Rodoplu ise “Nasıl ki cep telefonu alırken aylarca araştırma yapıyoruz, yediğimiz besinleri de aynı hassasiyetle sorgulamalı, midemize giren besinleri seçerken de aynı özeni göstermeliyiz” diye konuştu. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer ve Girit Mutfağı Duayeni Zeynep Tankaş’ın yaptığı “Girit Usulü Salyangoz, Kuzu Etli Şevketi Bostan ve Ege Otları Kavurması” sunumu ise ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler