İhtiyaç Sahibi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda

İhtiyaç Sahibi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda

Glüten ilave edilmiş gıda maddelerine karşı ömür boyu duyarlı olan ve tüketmeleri halinde ince bağırsaklarında başta iltihap olmak üzere bir dizi şikayetle karşılaşan ihtiyaç..

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kentteki İhtiyaç Sahibi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Paketi Dağıtımına Başladı. 
 
Glüten ilave edilmiş gıda maddelerine karşı ömür boyu duyarlı olan ve tüketmeleri halinde ince bağırsaklarında başta iltihap olmak üzere bir dizi şikayetle karşılaşan ihtiyaç sahibi çölyak hastalarının Mardin ve çevre kentlerde glütensiz gıda paketlerini temin etmekte zorluk yaşadıkları tespit edildi. 
 
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde, ilçe merkezleri ile kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına yönelik çalışma başlatıldı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen bireylere içerisinde temel gıda maddelerinin bulunduğu gıda paketleri hazırlandı. 
 
Ekipler tarafından gıda paketleri çölyak hastalarına ulaştırılarak talep ve önerileri alındı. Kent genelindeki tüm çölyak hastalarına ulaşmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler