Gastronomiye Kalifiye Eleman Yetiştirme Gayretindeyiz...

Gastronomiye Kalifiye Eleman Yetiştirme Gayretindeyiz...

Düzce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, bölüm alan şefi Mehmet Avan ve diğer öğretmenleri nezaretinde okul içerisinde kurulan...

Gastronomiye Kalifiye Eleman Yetiştirme Gayretindeyiz...
 
Düzce Mesleki Zübeyde Hanım Mesleki Anadolu Lisesi Mutfak Sanatları Bölümü, okuldaki eğitimde deneyimin yanı sıra taşımalı eğitimde öğreniliyor.
 
Düzce'de okulları, okuldaki atölyede hem yemek yapmayı öğreniyor, hem de hazırladıkları taşımalı eğitimle tanışan arkadaşlara ulaştırıyor.
 
Düzce Mesleki Beyde Hanım Mesleki Anadolu Lisesi Mutfak Sanatları bölümünde, bölüm alani Mehmet Avan ve diğer öğretmenler nezaretinde okulların içinde Mutfak Sanatları Atölyesi'nde uygulamalı gelecekten aşçıları olarak yetişiyor.
 
Öğrenciler, mesleğin inceliklerini öğrenmenin yanı sıra sıra taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören 3 bin öğrenciye de yemek hazırlıyor.
 
"Gıda sektörü kalifiye eleman yetiştirme gayretindeyiz"
 
Okul müdürü Barış Başar, içerik oluşturma, gıda malzemesinin çok önemli olduğunu söyledi.
 
Kendi imalatını yapan elemanların geliştiricileri, aktaran Başar, "hem üretiyoruz hem de eğitimlerini almalarını. dedi.
 
Başer, taşıyıcı eğitim veren okullara yemek çıkaran bir kişiliğe sahip olana “öğrenebilir” dedi. 
 
Öğleden sonra da bir sonraki günün çalışmaları başlıyor. Yine burada da öğrencilerimiz hazırlıklara yardımcı oluyor. Alan şeflerimiz, ilgili öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu hazırlıkları yapıyor. Hem öğreniyorlar hem de severek yapıyorlar. Öğrencilerimizi bu şekilde görmek bizi de mutlu ediyor. Severek işini yapmak çok önemli."
 
"Dersleri hem teorik hem de uygulamalı yapıyoruz"
 
Gastronomiye Kalifiye Eleman Yetiştirme Gayretindeyiz...
Yiyecek İçecek Bölümü Alan Şefi Mehmet Avan da alan derslerini hem teorik hem de uygulamalı yaptıklarını anlatarak, "Atölyelerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda el yapımı makarna nasıl yapılır onu öğreniyoruz. Öncesinde teorik olarak yapımını öğrendikten sonra atölyeye gelip uygulamasını yapıyoruz. Atölyelerimizde üçerli, ikişerli ve tek olarak eğitim veriyoruz." diye konuştu.
 
okul öğrencilerinde yemek eğitimi alacaklar, "Bu derslerde eğitim alacaklar", "Bu derslerde eğitim alacaklar." kullanımları.
 
Avan, eğitim gibi bir eğitim konuşulan konuşulan öğrenciler tarafından yapılan, yemeklerin yemeklerini tüketilen, yemekhanede servis ve taşımalı eğitim tarafından yetiştirilen yiyeceklere eklenir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler