Şef Umut Karakuş; Kozyatağı ’nda Yeni Nesil Pastane

Şef Umut Karakuş; Kozyatağı ’nda Yeni Nesil Pastane

Umut Karakuş genç kuşağın dikkat çeken şeflerinden. Yeni Anadolu mutfağı çizgisindeki menüsüne ‘göç mutfağı’ adını veriyor. Bu mutfak 12 yaşına kadar yaşayıp ailesiyle..

 
Türk mutfağıyla ilk kez tanışacak biri için hızlı bir özet aslında...
 
Time Out’tan En Yaratıcı Şef ödüllü Umut Karakuş, Moda’da efsaneleşen mekânı Muutto’yu Teşvikiye’den sonra Galataport’a taşıdı, pazartesi de Fişekhane’de bir şube hizmete giriyor. Kozyatağı’ndaysa yeni nesil pastane açacak.
 
Umut Karakuş genç kuşağın dikkat çeken şeflerinden. Yeni Anadolu mutfağı çizgisindeki menüsüne ‘göç mutfağı’ adını veriyor. Bu mutfak 12 yaşına kadar yaşayıp ailesiyle yufkacılık yaptığı Ağrı’dan Le Cordon Bleu’ye uzanan hikâyesini de anlatıyor.
 
Zaten Moda’da efsaneleştirip önce Teşvikiye’ye, sonra Galataport’a, şimdi Zeytinburnu’ndaki Fişekhane’ye taşıdığı, yakında da Avrupa ve ABD’de açmaya hazırlandığı meze restoranı Muutto da Fincede ‘göç’ anlamına geliyor.
 
Fişekhane’de açılacak yeni Muutto restoran 128 kişilik. Anadolu’ya ve toprağa gönderme yapmak için kullanılan 4 bin tabağın tamamı seramik. Umut Karakuş Moda’da açtığı ilk dükkânını ‘ekmek arası’, Galataport ve Fişekhane’yi ise ‘ekmek üstü’ olarak tarif ediyor: “Klasik reçeteleri yeniden yorumluyoruz.
 
Türk mutfağıyla ilk kez tanışacak biri için hızlı bir özet aslında...”
 
Bu öyle güzel bir özet ki, 50 Best’in (Dünyanın En İyi 50 Restoranı seçkisi) gediklisi şef Mehmet Gürs bile “Beni 35 dakikada mest ettiler” diye sağda solda methiyeler düzüyor. 
 
Zaten Muutto’nun Anatolian tapas/Anadolu mezeleri, 50 Best’in internet sitesi için hazırlanan ‘İstanbul’da 50 Saat’ videosuna da girmiş. Bundan sonraki adımlarsa ABD’de New York ve Orlando, Finlandiya’da Helsinki ve İsviçre’de Zürih şubeleri. Umut Karakuş’un son hamlelerinden biri de Kozyatağı’nda açmayı planladığı ve Türk tatlılarıyla farklı kahveleri eşleştireceği yeni nesil pastane. Ayrıntılar pek yakında...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler