Bu Soğan Dolmasını Bayıla Bayıla Yiyeceksiniz...

Bu Soğan Dolmasını Bayıla Bayıla Yiyeceksiniz...

Soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Bu güne kadar evde soğan dolması yaptınız mı? Yaz aylarının gelmesi ile birlik..

 
Bu Soğan Dolmasını Bayıla Bayıla Yiyeceksiniz...
 
Soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Bu güne kadar evde soğan dolması yaptınız mı? Yaz aylarının gelmesi ile birlikte en hafif dolma ve sarma tariflerinden Soğan dolmasını denemeye ne dersiniz?
 
Nefis Zeytinyağlı Soğan Dolmasının Malzemeleri Nelerdir?
 
• 5 Tane Kuru Soğan
• 3 Su Bardağı Su (Haşlamak İçin Kullanılacak)
• 1 Çay Kaşığı Tuz (Haşlama Suyuna Eklenecek)
 
İç Malzemesi İçin Gereken Malzemeler;
 
* 1 Su Bardağı Pirinç
* 1 Adet Kuru Soğan
* 1 Tutam Maydanoz
* 1 Adet Domates
* 1 Yemek Kaşığı Salça
* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* 1 Çay Kaşığı Kekik
* 1 Çay Kaşığı Pul Biber
 
En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden Soğan Dolması Üzeri İçin Gerekli Malzemeler;
 
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı sıcak su (kontrol edip sonradan da sıcak su ilavesi yapılacak suyu çektikçe eklenecek) 
 
Nefis zeytinyağlı soğan dolmasının malzemeleri nelerdir?
 
En sevilen dolma ve sarma tariflerinden Zeytinyağlı Soğan dolması tarifinin yapılışı
 
Soğanların kabuklarını soyup bıçak yardımı ile diklemesine yarısından keselim. 1 çay kaşığı tuz eklediğimiz suya soğanlarımızı bırakalım. 15-20 dakika boyunca soğanlar yumuşayana kadar haşlayalım.
 
Haşlanan soğanlarımızın suyunu süzüp yapraklarını ayıralım. 
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En İyi Lezzetlerden Soğan Dolması İç Harcı İçin; 
 
* 1 Su Bardağı Yıkadığımız Pirinci, 
* Küçük Küçük Doğramış Olduğumuz Soğan, 
* Domates Ve Maydanozu, 
* 1 Yemek Kaşığı Salçayı, 
* 1’Er Çay Kaşığı Kekik Ve Pul Biberi, 
* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
* 1 Adet Tavuk Butonu Da Rendeleyerek Karışımın İçine Dahil Edelim. 
 
Kullanmış olduğumuz bulun ile dolmamızın lezzeti çok daha güzel olacaktır. Güzel bir şekilde karıştıralım.
 
Yapraklarını ayırmış olduğumuz soğanların bir ucuna iç harcından koyup rulo şeklinde diğer ucundan saralım. Uygun bir tencereye dizelim. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim.
 
Üzerine küçük bir kapak ya da bir tabak kapatalım. (Soğan dolmalarımızın dağılmaması için) yüksek ateşe koyalım. Kaynamaya başladığı zaman kısık ateşe alıp pişirmeye bırakalım. Sık sık dolmalarımızı kontrol edelim. Eğer gerekirse üzerine sıcak su ilave edelim
 
İyice piştikten sonra altını kapatıp 10-15 dakika boyunca dinlendirelim. Üzeri içinde tereyağı ve salça kızdırıp dönebilirsiniz.
 
Soğan hangi hastalığa iyi gelir?
 
Kişinin sindirim sistemini güçlendirir ve yapılandırır. Kanser gibi hastalıklara karşı koruyuculuğu olduğuna inanılmaktadır. Kemikleri güçlendirir ve fayda sağlar. Kandaki şekerin düzenlenmesine yardımcı olur.
 
Çiğ soğan yemenin faydaları nelerdir?
 
Antioksidan bakımından zengindir, bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. - Bağırsakta yaşayan yararlı bakterilerin korunmasını sağlar. - Sindirilemeyen bazı besinlerin parçalanmasına yardımcı olur. - Yüksek kan şekerini düzenler.
 
Her gün soğan yersek vücudumuza ne olur?
 
Bir ay boyunca her gün soğan tüketen kişilerin kemik yoğunlukları, tüketmeyenlere oranla yüzde 5 daha fazla. Anti-inflamatuar özellikleri yüksek olan soğan, kötü kolesterolü de azaltır. Düşük kolesterol seviyesi de kalp sağlığı için iyidir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini de azaltır.
 
Soğan iltihabı söker mi?
 
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler