Kuru Üzümün Faydaları...

Kuru Üzümün Faydaları...

En sevilen meyvelerden Üzüm Nedir, Üzüm'ün Özellikleri Nelerdir? Kuru üzüm demir bakımından da oldukça zengin olduğundan vücudun demir eksiğini büyük oranda karşılamış olur. Demir eksikliği..

Kuru Üzümün Faydaları Nelerdir?
 
Daha çok Akdeniz kıyılarında yaz mevsiminde yetişen ve eylül ayında hasat edilen bir meyvedir. Üzüm belli koşulların sağlanması durumunda kurutularak tüketilmesi hem tüketim ömrünü arttırır hem de daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. 
 
Her gün tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirdiği hem de enerji verdiği için tavsiye edilmektedir. 
 
Her gün 21 tane kuru üzümün yemenin mucizevi faydaları...
 
Antioksidan içerdiği için vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Vücudun toksinlerden arınması kanser hücrelerinin yayılmasına engel olmaktadır. Sağlıksız beslenen, sigara ve alkol alışkanlığı olan herkese özellikle antioksidan kaynağı besinleri tüketmesi önerilmektedir. 
 
En sevilen meyvelerden Üzüm Nedir, Üzüm'ün Özellikleri Nelerdir?
 
Kuru üzüm demir bakımından da oldukça zengin olduğundan vücudun demir eksiğini büyük oranda karşılamış olur. Demir eksikliği olan kişilerin her gün 1-2 avuç kadar kuru üzüm tüketmeleri gerektiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. 
 
Vücudun ihtiyacı olan demir, bakır ve B vitamini karşılayabilmek kansızlığa iyi gelmektedir. Demir, bakır ve B vitamini kan oluşumuna yardımcı vitamin ve mineraller olduğundan dolayı anemi hastalarının bol bol tüketmesi tavsiye edilmektedir. 
 
Kurun üzüm çeşitleri, içerisinde barındırdığı lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve uzun süre tokluk hissi verdiğinden dolayı zayıflamak isteyenlerin ara öğünlerinde yer vermeleri gerekmektedir. 
 
Kuru üzüm, unutkanlık sorunu olan insanlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmaktadır. Hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın azalması her gün düzenli olarak kuru üzüm tüketilmesi önerilmektedir. 
 
Vücuttaki toksinlerin atılmasında etkili olan kuru üzüm, tüm vücudun arınmasında ve temizlenmesinde etkilidir. Vücudun temizlenmesiyle sivilce ve diğer cilt problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca yaz aylarında güneş ışınlarının zararlı ışınlarına karşı cildi koruduğu bilinmektedir. 
 
30 Gr Kuru Üzüm Besin Değerleri Nelerdir?
 
*  Karbonhidrat (g) 20.03
*  Protein (g) 0.9
*  Yağ (g) 0.39
*  Lif (g) 1.03
*  Kolesterol (mg) 0
*  Sodyum (mg) 2.7
*  Potasyum (mg) 243.9
*  Kalsiyum (mg) 15
*  Vitamin A (iu) 0
*  Vitamin C (mg) 0.69
*  Demir 0.57


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler